Er is goed én slecht nieuws over Heartstopper

Nog voor het einde van het jaar een nieuwe comic in de winkels

Leestijd: < 1 min

Eerst het goede nieuws: deel vijf van de boekenserie waarop de Netflix-hit Heartstopper is gebaseerd, ligt nog voor het einde van het jaar in de winkels. Dan maar meteen het slechte nieuws: na deel zes houdt bedenker Alice Oseman het voor gezien…

Schrijver en bedenker van Heartstopper Alice Oseman heeft een belangrijke update gedeeld over de boekenserie, die heeft geleid tot een eerste seizoen van een tv-serie op Netflix. Vast staat al dat er een tweede én een derde seizoen komen van de populaire Britse serie.

Coming-of-age

Heartstopper is een coming-of-age-verhaal over de scholier Charlie (een rol van Joe Locke ) die verliefd wordt op zijn klasgenoot Kit (Kit Connor), van wie hij denkt dat hij er geen enkele kans bij maakt.  

De serie begon als webcomic en inmiddels zijn er vier paperbacks verschenen, waarvan de laatste op 4 februari 2021. Oseman werkt momenteel druk aan deel vijf, waarvan de Engelstalige versie verschijnt op 9 november 2023.

Toekomst

Op Twitter deelt Oseman het vrolijke nieuws, om er meteen een domper achteraan te gooien: er komt ook nog een deel zes, maar dat is dan wel meteen het laatste Hearstopper-boek.

Waar gaat deel vijf over? In een video op Instagram vertelt Oseman dat de Heartstopper gang naar de toekomst kijkt wanneer de zomer nadert. Charlie werkt heel hard aan zijn mentale gezondheid, terwijl Nick ‘een beetje in een crisis belandt’ met betrekking tot een universiteit.

Aankondiging

Hoe het daarna verder gaat? Dat ligt in handen van Oseman. Het wachten is vooralsnog op de aankondiging van het tweede tv-seizoen van Heartstopper op Netflix.

Powered by Labrador CMS