Elite-acteur Omar Ayuso schittert in Pride-campagne van Calvin Klein

Leestijd: < 1 min

Speciaal voor Pride heeft Calvin Klein een nieuwe ondergoedcampagne opgetuigd, met queer artiesten als DJ Honey Dijon en King Princess. De bekendste van het stel is Omar Ayuoso, die in de Spaanse Netflix-hit Elite is te zien. Bekijk hier de serie met een aantal fraaie campagnefoto’s.

Omar Ayuoso is een van de gezichten van de speciale Pride-campagne van Calvin Klein, die voorzien is van de hashtag #ProudInMyCalvins. De Spaanse acteur speelt het personage Omar Shanaa in de Spaanse Netflix-serie Elite, waarvan het nieuwe seizoen deze zomer van start gaat.

Samenwerking

Voor de campagne is Calvin Klein een samenwerking aangegaan met The Trevor Project, ’s werelds grootste organisatie op het gebied van suïcidepreventie, en met The ILGA World, dat zich wereldwijd sterk maakt voor lhbtq-rechten.

Naast Omar Ayuso zijn onder meer King Princess, Honey Dijon en Issac Cole Powell te zien. Hieronder een overzicht van alle campagnefoto’s, voorzien van een persoonlijk statement per meewerkende artiest. Zo vertelt Ayuso over de reactie van zijn moeder op zijn coming-out..

Omar Ayuso

“Toen ik het mijn moeder wilde vertellen, dacht ik dat ze in shock zou zijn en er een drama van zou maken. Maar ze zei: ‘Oké. Ik ga kaarten regelen voor The Sound of Music’.”

Omar Ayuso
Omar Ayuso

Arca

“De eerste keer dat ik van mezelf mocht cruisen. Op dat moment voelde ik verbinding met mezelf en een vitaliteit die ik niet eerder kende. Ik had geen twijfel en was opgewonden over wat zou komen…”

Arca
Arca

Honey Dijon

“Het was ergens in de jaren negentig dat iemand me voor het eerst zag zoals ik was, nog voor dat ik mezelf zag. Het was een andere transvrouw die tegen me zei: ‘Je hoort in een rok.’ Op dat moment realiseerde ik me dat ik kon bestaan.”

Honey Dijon
Honey Dijon

Isaac Cole Powell

“Mijn hand kroop langs mijn dij, net zover tot die hem aan zou raken. Toen dat eindelijk gebeurde, voelde dat als een elektrische schok. Er ging een kleurige flits door mijn hele lichaam en ik wist dat er daarna geen weg meer terug was.”

Isaac Cole Powell
Isaac Cole Powell

Kai Isaiah Jamal

“Ik zal het nooit vergeten. Ik noem het mijn transitie 2.0. In staat zijn om een stap terug te doen in vrouwelijkheid en die glorie te vieren... Ik voelde me gewichtloos en vrij.”

Kai Isaiah Jamal
Kai Isaiah Jamal

King Princess

“Ik begon te beseffen dat ik deel uitmaakte van dit vlechtwerk van queer mensen die krachtig en ontroerend werk hebben gemaakt. Toen ik me dat realiseerde, klopte alles.”

King Princess
King Princess

Raisa Flowers

“Toen ik op de katholieke school zat, schoor ik voor het eerst mijn hoofd kaal. De directeur had zoiets van: 'We moeten op haar letten, want ze wordt wild.' Ik voelde me een badass."

Raisa Flowers
Raisa Flowers

Samuel de Saboia

“Als je eenmaal naar de haven was gegaan – waar het gebeurde – betekende dat dat je vrij was. Ik had tot dat moment nog nooit een man gekust. Mijn hart klopte zo hard dat ik mijn borst nauwelijks voelde bewegen.'

Samuel de Saboia
Samuel de Saboia
Powered by Labrador CMS