Eerste foto’s: zo ziet de cast van Queer as Folk eruit

Met personages die diverser zijn dan ooit

Leestijd: < 1 min

De reboot van Queer as Folk is vanaf 9 juni te zien op het Amerikaanse streamingplatform Peacock. Het nieuwe seizoen speelt zich af in New Orleans en heeft een diverse cast. De eerste foto’s zijn naar buiten gebracht, zie hier hoe de cast er uit ziet.

Queer as Folk is een creatie van Russell T Davies, die ons vorig jaar nog It’s a Sin schonk. De van oorsprong Britse serie liep van 1999 tot en met 2000, waarna een Amerikaanse variant te zien was van 2000 tot en met 2005.

Schokkende gebeurtenis

Het nieuwe seizoen is wederom Amerikaans en heeft als locatie New Orleans gekregen. Te zien is hoe een groep vrienden iets schokkends meemaakt dat ze gezamenlijk moeten zien te verwerken. Wat dat schokkende precies is, blijft vooralsnog onbekend.

Devin Way is te zien als Brodie, een jongen die charmant maar chaotisch is en zich nergens aan wil verbinden. Toch blijft hij hangen in New Orleans nadat de lhbtq-gemeenschap met een tragedie te maken krijgt.

Diverse cast

Fin Argus speelt Mingus, een haantje die bovenaan de pikorde wil staan, maar eigenlijk nauwelijks levenservaring heeft opgedaan. Jesse James Keitel kruipt in de huid van Ruthie, een jonge trans vrouw die klaar is met party-en, maar toch niet helemaal.

Dan is er een acteur genaamd CG, een non-binaire docent die een bestaan leidde als punker en nu een kind heeft om op te voeden. Johnny Sibilly speelt Noah, een succesvolle advocaat die alles op het eerste gezicht op een rijtje lijkt te hebben, met de nadruk op ‘lijkt’.

Tot slot is Ryan O’Connell te zien als Julian, een nerd die net als de acteur zelf een lichte hersenverlamming heeft.

Gastrollen

Wat betreft de gastrollen: Kim Cattrall (Sex and the City), Juliette Lewis (Yellowjackets), Armand Fields (Work in Progress), Nyle Dimarco (America’s Next Top Model) en Lukas Gage (The White Lotus) komen allemaal voorbij.

Eerder zei Davies over de reboot: “Ik ben trots op wat we in 1999 hebben bereikt met Queer as Folk, maar in queer jaren is dat een millennium geleden. Als gemeenschap zijn we gegroeid en geradicaliseerd. We laten ons zien, ontdekken nieuwe werelden met nieuwe medestanders maar ook met nieuwe vijanden. Er zijn een hoop verhalen die verteld kunnen worden.”

Nederland: onbekend

Of en wanneer Queer as Folk in Nederland wordt uitgezonden, is op dit moment nog niet bekend. Hier de eerste foto’s.

Devin Way als Brodie
Devin Way als Brodie
Jesse James Keitel (links) als Ruthie en CG als Shar
Jesse James Keitel (links) als Ruthie en CG als Shar
Devin Way (links) als Brodie en Jesse James Keitel als Ruthie
Devin Way (links) als Brodie en Jesse James Keitel als Ruthie
Ryan O'Connell als Julian
Ryan O'Connell als Julian
Fin Argus als Mingus
Fin Argus als Mingus
Armand Fields als Bussey
Armand Fields als Bussey
Eric Graise als Marvin
Eric Graise als Marvin
Johnny Sibilly als Noah
Johnny Sibilly als Noah
CG als Shar
CG als Shar
Powered by Labrador CMS