Winq ♥︎ All Over - Acts of Love

Een liefdesverhaal waarin mannenliefde niet wordt geproblematiseerd

Kom kijken naar deze voorstelling

Leestijd: < 1 min

ICK Amsterdam en Oostpool slaan de handen ineen voor All Over - Acts of Love, een unieke voorstelling, waarin de mannenliefde voor de verandering niet wordt geproblematiseerd.

Deze zomer maakte regisseur Marcus Azzini met Small Town Boy voor het eerst een voorstelling specifiek voor de LHBTQ-gemeenschap. Direct daarna begonnen de repetities voor All Over – Acts of Love, wederom een voorstelling met een roze thema, al is dat dit keer meer een bij- dan een hoofdzaak. 

“Ik word er zo moe van om te worden gezien als ‘anders’, alleen omdat ik het bed deel met mannen”

“Deze voorstelling gaat over twee mensen die voor elkaar vallen – en toevallig mannen zijn”, aldus Azzini in een interview in ICK Dans Magazine. “Ik wil niet op de barricades springen, maar na gesprekken met choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten en schrijfster Hannah van Wieringen besefte ik dat dit een positief stuk moet worden, waarin de mannenliefde een keer niet wordt geproblematiseerd. Ik word er zo moe van om te worden gezien als ‘anders’, alleen omdat ik het bed deel met mannen. Met All Over - Acts of Love wil ik gewoon een mooi liefdesverhaal vertellen.”

Verliefd in een woeste wereld

In All Over - Acts of Love volgen we het liefdesverhaal van acteurs Ludwig Bindervoet Kendrick Etmon (o.a. Allemaal Mensen). De twee raken verliefd in een grote stad, tegen de achtergrond van een wereld die verwoest dreigt te raken. Samen met de dansers van ICK zoeken ze naar een antwoord op de vraag: hoe gaan we om met liefde in een wereld die steeds duidelijker aangeeft dat het zo niet langer gaat?

Hannah van Wieringen schreef voor deze voorstelling een nieuwe theatertekst. Daarbij worden vijf liefdesduetten gecombineerd met hedendaagse dans en choreografie van Emio Greco en Pieter C. Scholten (ICK). De voorstelling is een voortdurende flirt tussen twee theaterdisciplines, waarbij zeven dansers en twee acteurs zich volledig overgeven aan de bewegingen van de liefde.

All Over - Acts of Love scènefoto

All Over – Acts of Love staat op ma 9 en di 10 december in Internationaal Theater Amsterdam. De volledige speellijst vind je op www.ickamsterdam.com.

Fotografie: Alwin Poiana

Powered by Labrador CMS