De wetlook komt groots terug

“Een belangrijke aanjager van haarmode is TikTok”

5 vragen aan... hairstylist Wout Philippo

Leestijd: < 1 min

Een rauw randje: daar houdt hairstylist Wout Philippo van. Over de eighties Club Kids, Balmain Hair Couture en – jazeker! – de terugkeer van de wetlook.

Wout Philippo
Wout Philippo.

Wout Philippo (zij/hen) is net terug van Paris Couture Week. En daarvoor maakte de make-up artist & hairstylist (25) deel uit van backstage crews tijdens de Fashion Weeks in Parijs, Milaan en New York. Niet verkeerd voor een gymnasium leerling in Zeeland, die naar de open dag van een make-up opleiding ging en meteen wist: dit is ‘t! Inmiddels werkt Philippo mee aan modeshoots voor magazines, reclamecampagnes, commercials en catwalkshows voor onder veel meer Jean Paul Gaultier, Hermès, Gucci en Balmain. "Hoe je zoiets aanpakt? Door te laten weten dat je er bent en geregeld nieuw werk door te sturen. En je moet op korte termijn beschikbaar zijn: voor mijn eerste fashion week werd ik pas een dag van te voren geboekt!"

Balmain Hair Perfume
Balmain Hair Perfume.

Wat is creatief gezien een belangrijke inspiratiebron?
“De Club Kids uit het New York van begin jaren tachtig: een groep met een heel eigen esthetiek waarin, toen al, genders fluide waren. Amanda Lepore en RuPaul zijn bekende namen die eruit voortgekomen zijn. De Club Kids waren ongeremd creatief en gebruikten zichzelf als canvas. Ze zetten zich af tegen het mainstream opvattingen van wat mooi is en wat niet. Het zijn vaak harde looks waar je de ontberingen aan af ziet die ze als lhbtq-ers moesten ondergaan. Ook de punkcultuur uit die tijd, vind ik interessant. Bij beiden gaat het meer om het gevoel dat ik wil weergeven dan één bepaalde look. Het is die vrijheid die me aanspreekt.”

"Balmain Hair Couture sponsoren onder meer dragshows en de organisatie is divers en inclusief"

Als hairstylist werk je veel met Balmain Hair Couture. Waarom?
“Er zit veel technologie in verwerkt. Elke claim op de verpakking wordt waargemaakt. Daarbij is de lijn met zo’n dertig producten lekker overzichtelijk. De volumeproducten gebruik ik vaak. De Texturizing Volume Spray en de Texturizing Salt Spray geven een rauwe, effectieve finish die heel goed aansluit bij mijn esthetiek. Geweldig is de Silk Perfume met daarin arganolie. Het is in sprayvorm en is dus zonder geklieder te gebruiken. Het geeft een mooie glans en ruikt goed: aanwezig maar niet overheersend. Kortom: het zijn kwalitatieve producten met een luxe uitstraling maar ze zijn toch betaalbaar. Ook fijn: Balmain Hair Couture zet zich in voor zaken die de lhbtq-wereld betreffen. Zo sponsoren ze onder meer dragshows en de organisatie is divers en inclusief."

Balmain Hair
Balmain Hair.

Wat maakt goed haar pas echt euh.. goed?
"Als het een verlengstuk is van jezelf, en dus aansluit bij wie jij bent. Een goede haarstylist ziet wat er bij iemand past maar neemt ook de eigen persoonlijkheid mee. Daarom moet je zoeken naar een haarprofessional die matcht met jouw smaak. Lopen de opvattingen teveel uiteen, dan werkt het niet. Mijn persoonlijke stijl omschrijf ik altijd als rough around the edges."

Welk Balmain Hair Couture-product is jouw favoriet? 
“Dat is de droogshampoo. En dan in combinatie met de Texturizing Volume Spray. Samen zijn ze heel effectief omdat er een mooie opbouw ontstaat. Door de shampoo benadruk je de golving van het haar en de spray maakt het haar vol en zorgt voor stevigheid."

Waar komen nieuwe haartrends vandaan?
“Nog altijd is de catwalk de bakermat van een groot deel van de nieuwe tendensen. Maar ook de impact van social media is gigantisch als het gaat om nieuwe trends. Dus eigenlijk kun je constateren dat mensen veel inspiratie uit elkáár halen. Je ziet overigens ook dat nieuwe looks die op social media ontstaan in een verfijndere versie op de catwalks worden gepresenteerd. Alles beïnvloedt elkaar. Een belangrijke aanjager als het gaat om haarmode is TikTok. De invloed daarvan is enorm. Uitgesproken stijlen worden daar snel opgepikt en verspreid. Met als gevolg dat door deze social media veel meer mensen durven te experimenteren met hun haar. Zeker jonge mensen laten nu uitgesproken stijlen zien. Een mooie ontwikkeling.”

Wat wordt komend jaar de trend?
“De wetlook komt groots terug, dat blijkt uit de catwalkshows. Glad achterovergekamd haar of haar dat is vastgelegd in zogenaamde fingerwaves; golven dicht op het hoofd. Het is een committed look, dat wil zeggen dat je er wat voor over moet hebben. Je kunt niet meer door je haar woelen bijvoorbeeld. En ook zijn er high impact producten nodig om de look voor elkaar te krijgen, zoals de Balmain Hair Couture Shine Wax.”

Click hier voor meer informatie over Balmain Hair.

Wetlook Balmain Hair
De wetlook komt weer terug.
Balmain Hair
Balmain Hair.
Powered by Labrador CMS