Eddie Redmayne: “Mijn hoofdrol in The Danish Girl was een fout”

Leestijd: < 1 min

Acteur Eddie Redmayne heeft gezegd dat het zijn fout was om de rol aan te nemen van Lili Elbe in The Danish Girl, een film over een transgender vrouw. Bij het uitkomen van de film in 2015 was er kritiek op het feit dat hij als hetero cisgender man had ja gezegd tegen deze rol. Nu snapt hij die kritiek wel.

The Danish Girl stamt uit 2015 en ging in Nederland in première op 7 januari 2016. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Lili Elbe, een transgender vrouw die in de jaren dertig van de vorige eeuw een geslachtsaanpassende operatie onderging.

Met de beste bedoelingen

Eddie Redmayne speelde de rol van Lili Elbe en kreeg hiervoor zijn eerste Oscar-nominatie. Bij het verschijnen van de film kreeg de nu 39-jarige acteur kritiek op het feit dat hij als cisgender hetero man een transgender personage vertolkte.

In een interview met The Sunday Times blikt Redmayne nu terug op The Danish Girl. Hij zegt dat hij de film ‘met de beste bedoelingen’ had gemaakt, maar dat hij de rol niet zou aannemen als hij daar nu voor zou worden gevraagd.

Frustraties

Redmayne vertelt: “De grotere discussie over de frustraties rondom casting is dat veel mensen geen stoel aan tafel hebben. Er moet op een andere manier naar gekeken worden, anders blijven we deze discussies voeren.”

Op dit moment speelt Redmayne in de musical Cabaret, die te zien is in het Playhouse Theatre in het Londense West End. Hij speelt de rol van Emcee, die veelal werd gespeeld door queer acteurs. Ook hierop kreeg Redmayne kritiek. Aan British Vogue vertelde hij: “Ik hoop dat mensen die de voorstelling zien, mijn interpretatie van het personage op waarde zullen schatten.”

Powered by Labrador CMS