Duncan Laurence treedt op tijdens Eurovisie Songfestival-finale

Ook Netta uit Israël doet mee

Leestijd: < 1 min

Samen met vijf andere iconische Eurovisie-acts zal Duncan Laurence te zien zijn tijdens de finale van het Songfestival, op zaterdag 13 mei in Liverpool. De winnaar van 2019 zegt verder dat hij alle vertrouwen heeft in Mia Nicolai en Dion Cooper, die namense Nederland meedoen aan de eerste halve finale op dinsdag 9 mei.

Duncan Laurence gaat optreden in de pauze voor de puntentelling, in de finale van het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Onder de naam The Liverpool Songbook brengt hij met andere artiesten een ode aan de Britse stad, die veel voor de popmuziek heeft betekend.

Naast Duncan gaat het om Mahmood uit Italië, Netta uit Israël, Daði Freyr uit IJsland, Cornelia Jakobs uit Zweden en Sonia uit Liverpool zelf. Of het om een medley gaat van bijvoorbeeld liedjes van The Beatles die uit Liverpool komen? Dat is niet bekendgemaakt.

Kalush Orchestra en Sam Ryder

Ook de winnaar van vorig jaar is van de partij: het Kalush Orchestra uit Oekraïne. De band vind het jammer dat hun eigen land het festival niet kan organiseren, maar is dankbaar voor het Verenigd Koninkrijk dat die taak nu op zich neemt.

Het VK doet dit omdat ze vorig jaar tweede werden. Sam Ryder zong toen ‘Space Man’ en is zaterdag 13 mei te zien in de pauze van het zangfestijn. Hij zegt hierover: “Ik kan niet wachten om terug te keren naar deze prachtige chaos van dit alles.” Wat Ryder en het Kalush Orchestra precies gaan doen? Dat blijft voor beide optredens een verrassing.

Vertrouwen in Mi en Di

Even terug naar Duncan Laurence. Die heeft gereageerd op de kritiek die Dion Cooper en Mia Nicolai kregen op twee optredens in Madrid en Amsterdam, die niet geheel vlekkeloos waren verlopen. Op zijn Instagram Stories zegt hij:

“In de afgelopen weken zijn er een aantal dingen voorgevallen en we zijn ervan op de hoogte. We gaan ons uiterste best doen om alles in goede banen te leiden, zodat Mia en Dion zo relaxed mogelijk op het podium staan en echt gaan shinen. We hebben de beste mensen verzameld en het blijft gewoon een intens traject waar ze in zitten. Ik weet als geen ander hoe zwaar het kan zijn.”

Duncan in Winq

Hou de eerstvolgende edtie van Winq in de gaten die op vrijdag 12 mei verschijnt. Daarin staat een uitgebreid interview met Duncan Laurence met prachtige foto’s.

Powered by Labrador CMS