Dubai organiseert conferentie over lhbtq-rechten

Leestijd: < 1 min

Homoseksualiteit is illegaal in de Verenigde Arabische Emiraten. Op ‘sodomie’ staat tien jaar celstraf. Desondanks organiseert Dubai in mei een conferentie over genderidentiteit en lhbtq-rechten.

De Verenigde Arabische Emiraten staan niet bepaald bekend vanwege hun tolerante klimaat. Integendeel: het land heeft een van de strengste anti-homowetten.

Wetgeving
Het land wil wat wetgeving betreft op verschillende gebieden de teugels laten vieren. Er komt regelgeving die vrouwen beter moet beschermen, de alcoholbeperkingen worden verlicht en wetten rond huwelijk en scheiding worden minder streng.

Waar niet over wordt gerept is het feit dat op homoseksualiteit zware straffen staan. Wie wordt betrapt op ‘sodomie’ kan tot tien jaar in de cel belanden. Slachtoffers van een verkrachting – hetero of homo – worden niet geholpen maar krijgen straf: ook hier voor ‘sodomie’, maar ook voor seks buiten het huwelijk.

Doodstraf
Op overspel staat de doodstraf en een persoon die is veroordeeld voor homoseksualiteit, kan ook worden vervolgd voor overspel als hij getrouwd is met iemand van het andere geslacht.

In 2008 kreeg een lesbisch stel een maand cel omdat ze op het strand affectie voor elkaar hadden getoond.

Conferentie
Desondanks maakte de World Academy of Science, Engineering & Technology onlangs bekend een conferentie te organiseren die gaat over genderidentiteit en lhbtq-rechten. Op de website wordt nergens gerefereerd aan de wetgeving over homoseksualiteit, en wat er gebeurt als bezoekers of sprekers in de gevangenis belanden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron: Lgbtqnation / Beeld: Creative Commons

Powered by Labrador CMS