Dragqueens stelen de show tijdens Bloemencorso in Valkenswaard

'Kermis met een zachte G(ay)

Leestijd: < 1 min

Dat hadden ze nog niet eerder gezien op het Bloemencorso in Valkenswaard: de dragqueens Selina Sugar en Emily Salvia die al zwaaiend voorbij kwamen te midden van het florageweld. Hun wagen had als thema de Tilburgse Kermis en de naam: ‘Kermis met een zachte G(ay)’.

Het Bloemencorso in Valkenswaard is doorgaans traditioneel van aard. Maar dit jaar kwam een groep van tien dragqueens op bezoek.

Roze Maandag
De tien dragqueens waren te zien op de wagen van buurtschap Wilhelmina. Die had als thema de Roze Maandag van de Tilburgse Kermis en droeg de naam: ‘Kermis met een zachte G(ay)’.

De mannen verkleedden zich voorafgaand aan het corso in het bovenzaaltje van theater De Hofnar in Valkenswaard. Het idee om dragqueens mee te laten doen aan het bloemencorso: acceptatie vergroten en taboes bespreekbaar maken.

Taboe
Selina Sugar en Emily Salvia waren er twee van, en aan Omroep Brabant vertellen ze hoe ze dat ervaren. Dat zie je in het onderstaande filmpje. Luuk uit Son, die in de huid kruipt van Emily Salvia, vertelt: “"Normaal sta je in een stad, die mensen zien het wel vaker. Maar in een dorp is het toch wat meer taboe en het is heel tof om dat hier te mogen doorbreken.”

Op de Flickr-pagina van Omroep Brabant vind je ook nog een fraaie fotoserie met alle hoogtepunten van de bonte bloemenstoet.

Powered by Labrador CMS