Drag Race France-winnaar Keiona komt naar Amsterdam

Sweetie Darling, 9 december in poptempel Paradiso

Leestijd: 2 min

Op 9 december vindt in poptempel Paradiso in Amsterdam een extra grote editie plaats van Sweetie Darling, een glitterend queerfeest uit de koker van Peter van Vught. Dit keer staat er een bijzondere naam op de line-up: Keiona, de winnaar van het tweede seizoen van Drag Race France.

Sinds drie jaar organiseert Peter van Vught Sweetie Darling in Amsterdam en Barcelona. Zijn missie achter dit glitterende queerfeest was om een veilige plek te creëren waar mensen kunnen experimenteren met looks. "We moeten elkaar meer respecteren", zei hij daarover in een interview met Winq. "Er is niets mis mee om je vrouwelijke of mannelijke kant te ontdekken en daarmee te experimenteren. Als je maar jezelf kunt zijn. Daar is het nachtleven een mooie plek voor."

C'est magnifique

Dit jaar staat Keiona bovenaan de line-up van het feest. De Franse dragqueen en ballroomperformer werd gekroond tot winnaar van het tweede seizoen van de Franse editie van de Drag Race-franchise. Met drag zelf begon de queen al in 2010: “Ik begon in 2010 met het creëren van verschillende persoonlijkheden waarmee ik aan balls deelnam en uiteindelijk besloot ik me aan te melden voor Drag Race France. Ik vond het geweldig, ik deed het met alles wat ik in me had.”

Als je Drag Race France niet gezien hebt, herken je Keiona wellicht van HBO-programma Legendary. In die realitycompetitieserie over de ballroomscene was zij eerder te zien met de andere leden van the Iconic Kiki House of Juicy Couture: “Ik vond het geweldig om te doen. Daar heb ik zoveel van geleerd.” 

Behalve Keiona, zijn ook Drag Race Holland-winnaar Envy Peru, en (drag) performers Roseè-Sheneè Plastique, Ingereâu Silvania en Iziicy te zien op het podium tijdens de komende editie van Sweetie Darling.

Het feest vindt plaats op zaterdag 9 december in Paradiso Amsterdam. Kaarten scoor je via de paradiso.nl

Powered by Labrador CMS