uit onze archieven

Madame Madness Winq

"Drag is voor mij een soort therapie"

Drag Race Holland kandidaat Madame Madness

Leestijd: 1 min

Drag Race Holland kandidaat Madame Madness heeft een volle baard en een hoop zelfvertrouwen. Met barbier Kenneth praat ze over het leven en haar scheerrituelen. “Drag is voor mij een soort leerproces. In drag durf ik meer los te laten, waardoor ik als jongen uiteindelijk ook meer mezelf durf te zijn.”

“Er zijn mensen die zeggen dat ik, als ik drag wil zijn, er volledig voor moet gaan en mijn baard moet afscheren”, zegt Madame Madness, het alter ego van Rowan, die juist het stereotype denken over man en vrouw wil doorbreken met haar look. Als kind was hij verlegen en niet echt sociaal, doordat hij zich anders voelde dan zijn leeftijdsgenoten. Twee jaar geleden kroop hij voor ’t eerst in de huid van Madame Madness, wat als een bevrijding voelde. Zijn ware ‘ik’ kwam naar boven en hij stond er niet meer bij stil wat anderen van haar dachten.

"mijn baard zorgt voor verwarring"

Rowan is altijd bezig met het idee perfect te moeten zijn, maar als drag kan hij dat loslaten. Door haar heeft hij geleerd voor zichzelf en voor anderen op te komen, socialer te zijn en meer ‘ballen’ te hebben. Madame Madness ziet er door haar make-up en kleding uit als een diva, maar haar baard zorgt voor verwarring. Door Madames verschijning denken mensen veel meer over wie ze zelf zijn en wat ze in zich hebben. Om met haar baard een statement te kunnen maken, wordt-ie bijgehouden met een trimmer. De styling van haar handelsmerk wordt net als haar look tot in detail uitgedacht, zodat alles matcht. Dat alles doet ze niet alleen om Rowan sterker te maken, maar ook om anderen op weg te helpen en positieve energie te geven. “Als mensen blij worden van Madame Madness, ben ik gelukkig.”

Barber Stories wordt mede mogelijk gemaakt door Philips Grooming.
De totale look van Madame Madness is pas af als haar baard matcht met haar outfit. Dus, even met de trimmer over haar scruffy baard! Kenneth heeft met de Philips baardtrimmer 7000 series van de scruffy baard weer een mooi gestyled baard gemaakt.

Fotografie: Rutger Geleijnse @ Oxford House. Met dank aan barbershop Rogue Razor.

Powered by Labrador CMS