Dit zijn de winnaars van de Winq Diversity Awards 2020

Vijf krachtige changemakers

Leestijd: < 1 min

Vijf personen en organisaties, waaronder 'Jongere van het Jaar' Emre Hoogduijn, Trans United Europe-voorzitter Dinah Bons en Philips, ontvingen op donderdag 20 februari een Winq Diversity Award voor hun buitengewone bijdrage op het gebied van gelijkheid, diversiteit en inclusie voor de LHBTQ-gemeenschap in Nederland. De winnaars werden aangedragen door onze lezers.

“Met de Winq Diversity Awards eren wij vijf personen en initiatieven met dezelfde missie. Mensen die zich met bloed, zweet, tranen en heel veel liefde inzetten voor de zichtbaarheid en acceptatie van de Nederlandse regenboogfamilie”, aldus hoofdredacteur Edwin Reinerie.

De uitreiking van de Winq Diversity Awards vond plaats bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam. De presentatie van de awardshow lag in handen van Sagid Carter. Onder anderen Splinter Chabot, Mounir Samuel en Pride Business Club-voorzitter Wouter Neerings reikten een award uit en tijdens de avond waren er optredens van cabaretier Johan Goossens en Samantha Steenwijk.

De winnaars

Youth Diversity Award 2020: Emre Hoogduijn

Gender Diversity Award 2020: Dinah Bons

New Horizons Diversity Award 2020: Cocktail (COC Nederland)

Workplace Diversity Award 2020: Philips

Local Diversity Award 2020: Stichting Prisma Groep
Aan deze award is een geldbedrag van 1.000 euro verbonden

Onze dank gaat uit naar...

Deze avond werden mogelijk gemaakt door BMW Mini, PwC en Disaronno. Proud hoofdsponsor was United Airlines. Luc Geerts, (United Sales Regional Director Europe): “United Airlines en ons team in Nederland is zeer trots om dit jaar opnieuw het Winq Diversity Awards evenement te mogen ondersteunen. Het fundamentele doel van ons bedrijf is om mensen te verbinden en de wereld te verenigen. Om die reden streven wij ernaar om de United familie net zo divers te maken als de werelddelen waar we naartoe vliegen, waarbij we alle achtergronden, religies, afkomst, kleur en ras vertegenwoordigen.”

United en Gelijkheid
United Airlines heeft onlangs een perfecte 100% score ontvangen van de 2020 Corporate Equality Index. Deze index is een vooraanstaand referentiepunt en geeft het beleid weer ten aanzien van LHBTQ+ en het toepassen ervan op de werkvloer, dat wordt bijgehouden door de Human Rights Campaign Stichting. Dit is het negende achtereenvolgende jaar dat United een 100% score heeft gekregen. Om aan te geven hoe toegewijd United is naar de LHBTQ+ gemeenschap, heeft United in 1999 koppels van gelijk geslacht erkend en in heeft 2019 het als eerste luchtvaartmaatschappij afgeschaft om het geslacht van passagiers te vragen op vliegtickets. Tevens is United als eerste publieke bedrijf ingewijd in het “Pride Live’s Stonewall Ambassador programma gedurende de Pride Month viering in 2019.

Foto's: Francisco Paramos

Winq Diversity Awards 2020 powered by United Airlines
Winq Diversity Awards 2020 powered by United Airlines
Powered by Labrador CMS