Dit zijn de fijnste foute kerstliedjes (soms met een lekker queer tintje)

Kun je zingen? Zing dan mee!

Leestijd: 3 min

Van Merols cultlied ‘Kerst Met de Fam’ en Geers ‘Christmas on the Dancefloor’ en van Billy Porter tot een low budget RuPaul: het is kerst wat hier de klok slaat. We verzamelden een aantal kazige kerstliedjes die veelal draaien rond een queer thema. Of niet. Kun je zingen? Zing dan mee!

Darren Criss & Adam Lambert – ‘(Everybody’s Waitin’ for) The Man with the Bag’

In een vrolijke video zetten Adam en Darren een val voor ‘de man met de zak’, maar uiteindelijk is Santa de twee natuurlijk toch te slim af.

Gerard Joling – ‘Christmas on the Dancefloor’

Geers kerstlied heeft een lekkere discobeat waarop het lekker 'partyen like it's 1999' is. Gerards glitters gaan overal, het is één groot feest en alles is hartstikke gezellig.

Billy Porter & Idina Menzel – ‘I Got My Love to Keep Me Warm’

Idina Menzel (van de Frozen-liedjes) en Billy Porter (van Pose) hebben in 2019 een lekker jazzy kerstlied opgenomen waar je het meteen lekker warm van krijgt.

Merol - 'Kerst Met De Fam'

Van Merol kregen we maar geen genoeg. Haar kerstvideo leukt ze op met een cameo van cabaretkunstenaar Stefano Keizers, er is een kinderkoor en de locatie van de video is ook bijzonder: Tuincentrum Osdorp. Lekker, lekker.

Big Freedia – ‘Make it Jingle’

Laat alles lekker rinkelen en schud je billen tegen de kerstboom. Twerk die turkey en wees als Big Freedia: een echte jingle queen.

Katy Perry – ‘Cozy Little Christmas’

Oké, het is Katy Perry gelukt om een supercatchy kerstlied te maken, maar waarom voelt dit toch een beetje als een rip-off van Mariah Careys ‘All I Want For Christmas Is You’? En een Santa Claus die naakt een massage krijgt, bij kerst stellen we ons toch iets anders voor…

Slink – ‘Pink Christmas’

Een ‘sneeuw’ snuivende Santa, de immer prachtige Samantha Urbani en zanger Ssion die opgesloten zit in een levensgroot scheetkussen: idioter dan dit wordt het voorlopig niet. Let ook even op die adonis in z’n roze slip.

Dolly Parton – ‘Hard Candy Christmas’

The Best Little Whorehouse in Texas is een film uit 1982 waarin Dolly Parton een madam speelt met de naam Miss Mona. Echt een verhaal waar een kerstliedje prima bij past, en in de scène is te zien hoe Mona haar meiden huiswaarts stuurt om kerst te vieren met hun familie. Of wacht, het zat net even anders: de boel gaat sluiten en ze komen met kerst zonder werk te zitten. Wat een ellende...

Ariana Grande – ‘Santa Tell Me’

Kerst vieren de meeste mensen met hun familie, maar Ariana nodigt liever haar dinnetjes uit voor een avond vertier met een aantal uitermate knappe hunks.

Carly Rae Jepsen – ‘It’s Not Christmas Till Somebody Cries’

Kerst is pas kerst als er iemand in janken uitbarst. Familieruzies telen wierig in de donkere dagen voor, maar ook tijdens kerst. En dan wil het nog weleens tot een (anti-)climax komen nadat de verwijten over de tafel vliegen – of (het servies van) je halfdronken zus.

Eartha Kitt – ‘Santa Baby’

Madonna zong het voor een goed doel, Kylie maakte haar eigen versie, maar de beste cover van ‘Santa Baby’ is toch van Eartha Kitt. De video komt uit New Faces, een programma vol muziek en sketches. Uit een tijd dat bontmantels nog gewoon alleen maar mooi waren en niet zielig.

Destiny’s Child – ‘8 Days of Christmas’

Fans van Destiny’s Child noemden hun beste kerstlied het a capella gekweelde ‘Carol of the Bells’, maar dat moet een foutje zijn geweest. ‘8 Days of Christmas’ is toch echt stukken beter. Die video alleen al, met Kelly, Michelle en Beyoncé in sexy kerstpakjes. Zet dit op en je denkt meteen: duurde kerst maar écht acht dagen lang.

Kacey Musgraves & Troye Sivan – ‘Glittery’

Twee gay iconen die samen een duet zingen over glitters, wat wil de queer kerstmuziekliefhebber nog meer? Nou, een pakkend liedje was wel fijn geweest. Dit kabbelt een beetje het ene oor in en het andere weer uit zonder ook maar een spoor van glitters achter te laten.

Wham! – ‘Last Christmas’

De coupe soleil speelt een fijne bijrol in de video van Last Christmas, waarin Pepsi de sokken ophangt en Shirley de tafel dekt voor een heerlijk avondje. George Michael is weliswaar druk in de weer met een vrouw met Willeke Alberti-vleugels en even verderop met een dame met een krullenpermanent, maar wij weten wel beter. Want wie geeft zijn vriendin nou een Liberace-achtige brôche cadeau die hij eigenlijk het liefst zelf had opgespeld?

RuPaul – ‘Nothing For Christmas’

Jezis, die goedkope synthetische pruik… Is dat écht RuPaul? De bedenker van RuPaul’s Drag Race mag zich door de jaren heen hebben ontpopt tot een ware glamourpoes, maar daarvan is nog weinig te zien in ‘Nothing For Christmas’. Zie hier hoe een low budget Ru lekker sleazy kerst viert.

Mariah Carey – ‘All I Want For Christmas Is You’

Uiteraard staat dit op nummer één in de lijst. Het ultieme feelgood kerstnummer dat je het hele jaar door heerlijk kunt meeblèren. Zet hard, met alle ramen en deuren open.

Met dank aan Out.com, Buzzfeed en het eigenste Winq-archief.

Powered by Labrador CMS