Dit zijn de 70 beste celebrity cameo's in muziekvideo's

Pamela Anderson verslindt complete band en Diego Luna stort in ravijn

Leestijd: < 1 min

Aan alles komt een eind, want dit is de zevende en laatste aflevering van ‘celebrity cameo’s in muziekvideo’s’. Met nog een keer Madonna, een piepjonge Angelina Jolie, Courteney Cox en Pamela Anderson als mannenverslindster.

In de krochten van YouTube zijn de mooiste dingen te vinden. Zoals video's waarin bekende acteurs een kleine of grote rol spelen. Regelmatig zoeken we er tien voor je op, en voegen deze toe aan het onderstaande - lang niet complete - overzicht met de ZEVENTIG beste celebrity cameo's in muziekvideo's. 

Rolling Stones – ‘Ride ‘Em On Down’

Kristen Stewart likt haar tong blauw aan een lolly terwijl ze in een al even blauwe bolide door de straten van L.A. scheurt in de video van het bluesy ‘Ride ‘Em On Down’ uit 2016. Het duurt niet lang voordat haar auto aan de kant wordt gezet, maar ze weet te ontsnappen en ze scheurt vrolijk verder. Maar wat doet die zebra daar ineens?

Devendra Banhart – ‘Carmensita’

Natalie Portman speelt een mythische prinsessenfiguur in een wereld die lijkt op India in de video van ‘Carmensita’, een lied dat doet denken aan een traditioneel deuntje. De beelden zijn nogal vaag, maar Devendra Banhart kennende is dat een bewuste keuze.

Meat Loaf – ‘Rock And Roll Dreams Come Through’

Angelina Jolie was in 1994 te zien als tienermeisje dat wordt gerustgesteld door een waarzegger – een rol van Meat Loaf himself. Het lied is ook typisch Meat Loaf: het is episch lang, kent een lange opbouw en eindigt in extase.

Katy Perry – ‘The One That Got Away’

Diego Luna is de jeugdliefde van Katy Perry in de zesde single van haar hitalbum Teenage Dream. Te zien is hoe Katy Perry als oud dametje terugblikt op haar leven. Ze krijgt ruzie met haar jeugdige geliefde, die in de war raakt en vervolgens in een ravijn stort. Wat een drama…

Bruce Springsteen – ‘Born In The USA’

Courteney Cox was nog helemaal geen bekende actrice toen ze werd gecast als ‘toevallig op het podium belandende meisje’ in de video van ‘Born In The USA’ van Bruce Springsteen. Maar toch mag ze meedoen, want hoe leuk is dat: lang voordat ze doorbrak met haar rol in Friends was Courteney al een ster.

Michael Jackson – ‘Remember The Time’

Eddie Murphy en David Bowies eega Iman vormen een keizers- (of goden-?)koppel in een van de vele epische video’s van Michael Jackson. In de ruim negen minuten durende, megalomane minispeelfilm verandert de King of Pop telkens in een hoopje sterrenstof, wanneer hij door het paleis van Ed en Iem dartelt.

Bob Dylan – ‘When The Deal Goes Down’

Scarlett Johansson gaf in 2006 al Lana Del Rey-vibes af in de retrovideo van Bob Dylans ‘When The Deal Goes Down’. Je had hier net zo goed de muziek van ‘Video Games’ of ‘Born To Die’ onder kunnen zetten.

Lit – ‘Miserable’

Pamela Anderson heeft meerdere videocameo’s op haar naam staan, van RuPaul en Morrissey tot Kanye West. Maar de leukste is de video van Lit, met de bandleden als miniaturen die optreden op haar kont, haar blokhak, haar knie en haar haar. Totdat Pam ze een voor een soldaat maakt.

Madonna – ‘Beautiful Stranger’

Mike Myers is als Austin Powers te zien in ‘Beautiful Stranger’, het lied dat Madonna als soundtrack levered aan de film Austin Powers: The Spy Who Shagged Me. “Whatever you do, don’t fall in love”, is het advise van Basil aan Austin, maar het duurt niet lang voordat Madonna hem om haar vinger windt.

Michael Jackson – ‘Liberian Girl’

Paula Abdul, Whoopi Goldberg, Lou Diamond-Philips, Rosanna Arquette, Olivia Newton John, John Travolta, Dan Akroyd en Danny Glover zijn slechts een deel van de artiesten die voorbijkomen in deze video uit 1989. Helemaal op het eind blijkt dat Michael Jackson niet voor, maar achter de camera staat, en dat terwijl Steven Spielberg gewoon in da house was.

Janet Jackson – ‘That’s The Way Love Goes’

Jennifer Lopez is te zien als een van de vriendinnen met wie Janet Jackson zit te chillen en staat te dansen in haar appartement. J.Lo was destijds een beginnend actrice en danseres, die onder meer bekend was van de show In Living Color.

Jennifer Lopez – ‘Jenny from The Block’

Ben Affleck vormde in 2002 samen met Jennifer Lopez een liefdeskoppel, dat de bijnaam ‘Bennifer’ had gekregen. Zelf noemde Jennifer zich niet lang hierna J.Lo, maar hier probeert ze nog even een ander koosnaampje uit waaruit moet blijken hoe gewoon ze is gebleven. Ze mag dan wel Ben Affleck op haar jacht hebben zitten, maar ze is nog steeds dezelfde Jennifer als in de video hierboven.

SZA – ‘Drew Barrymore’

Stel, je bedenkt een lied dat je ‘Drew Barrymore’ noemt. Hoe leuk zou het zijn dat de echte Drew Barrymore ja zegt op je uitnodiging om in je video te komen spelen? Dat vond Drew Barrymore zelf ook, dus hier is ze zeker drie seconden, in de video voor ‘Drew Barrymore’, vanaf 2m16s.

Paula Abdul – ‘Rush Rush’

Keanu Reeves speelt dezelfde rol als James Dean in deze compacte remake van Rebel Without a Cause, een film die draait om rivaliserende bendes die het tegen elkaar opnemen tijdens een straatrace. Paula Abdul speelt het meisje dat het startsein mag geven.

Mumford and Sons – ‘Hopeless Wanderer’

Jason Sudeikis, Ed Helms, Will Forte en Jason Bateman spelen een parodie op Mumford & Sons.In de video van ‘Hopeless Wanderer’ treden ze op als boerenkinkels die tegen het einde toch een klein hartje blijken te hebben als ze met z’n allen in huilen uitbarsten. En een hysterische zoenpartij.

Annie Lennox – ‘Walking on Broken Glass’

John Malkovich en Hugh Laurie gaan volledig mee in het kostuumdrama dat Annie Lennox maakt van haar ‘Walking on Broken Glass’-video. Deze is gebaseerd op een scène uit Dangerous Liaisons, waarin Lennox ziet hoe haar ex met een kersverse bruid aan zijn arm op een feest verschijnt.

Paul McCartney – ‘Queenie Eye’

Johnny Depp, Jeremy Irons, Chris Pine, Jude Law, Sean Penn, Alice Eve, James Corden, Meryl Streep, Tracey Ullman, Kate Moss, Lily Cole, Laura Bailey, George Ezra, Jack Savoretti, Gary Barlow, Peter Blake, Tom Ford, Howard Long en vele anderen komen al playbackend, zittend of dansend voorbij in deze video uit 2013.

Brandon Flowers – ‘Crossfire’

Charlize Theron bevrijdt een benarde Brandon Flowers maar liefst drie keer in de video van ‘Crossfire’. Ze is te zien als een ware actieheldin die via een gat in het dak de belagers van Brandon uitschakelt.

Arcade Fire – ‘Anna’

Emma Stone werd al drie keer genomineerd voor een Academy Awards, niet gek dus dat Arcade Fire haar vroeg voor de rol van Anna in de gelijknamige video. Ze speelt een femme fatale-achtig type dat mannen het hoofd op hol brengt op een schip.

Kygo – ‘Think About You’

Dylan Sprouse is een voormalige Disney-kindster en speelt hier de love interest van Khadijha Red Thunder. Het is een flashback-filmpje over een koppel dat net uit elkaar is en terugblikt op betere tijden.

James Blake – ‘My Willing Heart’

Natalie Portman is niet alleen de ster in drie Star Wars-films, maar ook in de video van ‘My Willing Heart’, een lied uit 2017. Geschoten in stemmig zwart/wit is het een vrij duister werkje, net als meestal de muziek van James Blake. Maar dan breekt het licht door, met als eindshot de zwangere buik van Natalie.

Madonna – ‘Ghosttown’

Terrence Howard (bekend van het destijds immens populaire Empire) is Madonna’s redder van de eenzaamheid in een dystopische wereld waar nog slechts een handjevol mensen en dieren in rondlopen. Samen met een kindje en een wolf vormen ze geen gekozen, maar gevonden familie.

Meghan Thee Stallion – ‘Body’

Taraji P. Henson (bekend als de bling-bling ex van Terrence Howard in Empire) dook twee jaar geleden op in ‘Body’, al moet je goed kijken: ze is nauwelijks herkenbaar met haar steile, rode haar.

Maxwell – ‘Bad Habits’

Kerry Washington uit Scandal speelt de echtgenote van Maxwell met wie ze in een loftachtig pand woont. Maar daarvan is weinig te zien, want het is voornamelijk nacht in de video, met alle geneugten van het donker van dien. Met een einde dat nogal awkward is.

Alicia Keys – ‘Un-thinkable (I’m Ready)’

Chad Michael Murray speelt ook al in een liefdesverhaaltje. De acteur, bekend van One Tree Hill, A Cinderella Story en House Of Wax, speelt een hunk in de jaren vijftig of zestig ergens op het Amerikaanse platteland. Dan volgt een seventies-achtig kleurensegment en ineens wordt duidelijk waar het verhaal over gaat: in het ene universum zijn Chad en Alies verliefd maar hun liefde is onmogelijk, maar in een andere wereld krijgen ze elkaar wel. Of zoiets. Het is nogal cryptisch allemaal.

Powered by Labrador CMS