Dit zijn de 10 kandidaten van Drag Race Holland

Alle tien goed

Leestijd: < 1 min

Op 18 september is het dan ein-de-lijk zo ver: dan begint Drag Race Holland, onze eigen, Nederlandstalige spin-off van RuPaul's Drag Race. Wij stellen de tien kandidaten alvast aan je voor.

Door middel van de meest diverse uitdagingen en runway shows laten de tien kandidaten iedere week zien wat zij in huis hebben. Creativiteit staat voorop. De creaties die de queens neerzetten, zijn bepalend voor wie er wint. De queens hebben maar één doel voor ogen; gekroond worden tot de eerste Nederlandse Drag Race Superstar. Iedere week nemen de twee queens die het minst hebben gepresenteerd het tegen elkaar op in een legendarische lip sync battle. Wie wint: “Shantay you stay!“, wie verliest: “Sashay away!”. Naast de historische titel wint de winnende queen een covershoot en tien pagina tellend interview in de Cosmopolitan en een speciaal gemaakte haute couture jurk van Claes Iversen.

Janey Jacké

Deze oorspronkelijk uit Volendam afkomstige dragqueen won meteen aan het begin van haar carrière de titel Miss Fish. Ook presenteerde ze een editie van dragevent Superball. Ze trad onder andere op in de US en Griekenland en was op Nederlandse televisie al vaker te zien.

Janey Jacké Drag Race Holland
Janey Jacké Drag Race Holland

on

Envy Peru

Envy Peru Drag Race Holland
Envy Peru Drag Race Holland

on

De Peruaanse Boris komt op vierjarige leeftijd met zijn moeder naar Nederland. Boris is als Envy Peru de meest gevolgde drag queen op social media in de Benelux, een geduchte concurrent in deze competitie dus. Samen met haar twee ‘zussen’ heeft Envy drag house Mermaids Mansion opgericht. Een van deze zussen is Miss Abby OMG, ook een deelnemer aan dit seizoen. Lees ook ons interview met Envy!

Miss Abby OMG Drag Race Holland
Miss Abby OMG Drag Race Holland

on

Miss Abby OMG

Voordat Henrique naar Nederland komt, groeit hij op in Brazilië. Hij komt in Nederland in aanraking met de drag community en zo ontstaat de flamboyante Miss Abby OMG: een ware uitlaatklep en star in the making. Abby OMG staat bekend om haar energieke en sexy optredens, glamoreus met een vleugje ‘ghetto’. Een sweetheart, maar ook een sterke vrouw die niet met zich laat sollen. Ze treedt op naast de bekendste drag sterren uit Amerika en is in binnen- en buitenland een veelgevraagde entertainer. Naast solo performer maakt ze ook deel uit van het bekende drag house Mermaids Mansion. She will leave you saying 'OMG!' Lees ook ons interview met Abby OMG!

Roem Service Drag Race Holland
Roem Service Drag Race Holland

on

Roem Service

Chelsea Boy Drag Race Holland
Chelsea Boy Drag Race Holland

on

Willem is als drag queen Roem uniek in deze groep queens. Roem heeft eigenlijk geen enkele affiniteit met live-performen en ze heeft nog nooit een voet in een club gezet. Alles gebeurt online en via Roem’s eigen Youtube-kanaal wordt menig medemens aangespoord om altijd jezelf te zijn. Ze gelooft dat drag veel meer is dan enkel performen. De bingo’s, het lipsyncen, allemaal hartstikke leuk… Maar niet aan haar besteed. Roem is opgegroeid in het epicentrum van de Biblebelt, Urk, en weet als geen ander hoe het is om op te groeien in een omgeving waar dat niet altijd even makkelijk is. Inmiddels is Urk ingeruild voor het Brabantse Tilburg.

MaMa Queen Drag Race Holland
MaMa Queen Drag Race Holland

on

Chelseaboy

De in Helmond geboren Brian zet zijn drag in om onderwerpen als gender en identiteit samen met zijn publiek te verkennen. Als ChelseaBoy neemt Brian het publiek mee naar hogere sferen door middel van live performances vol futuristische invloeden, in combinatie met nostalgische muziek uit de jaren 80. In tegenstelling tot vele queens, maakt ChelseaBoy in haar kostuums gebruik van onconventionele materialen, en draagt hij naast pruiken ook bald-caps, prothesen en zelfgemaakte hoofdsculpturen. ChelseaBoy is bij uitstek een kameleon, of in eigen woorden een ‘gender hybrid transformer’.

Madame Madness Drag Race Holland
Madame Madness Drag Race Holland

on

Ma'MaQueen

Sederginne Drag Race Holland
Sederginne Drag Race Holland

on

Dennis oftwel Ma’MaQueen heeft altijd een sterke fascinatie gehad met hoe genderconstructie zich sociaal maatschappelijk uit en ontwikkelt. Ma’MaQueen is de moeder van ‘The House of Holographic Hoes’, een drag house in Rotterdam. Ma’MaQueen identificeert zich als non-binair, dus niet per definitie als man of vrouw. Ma’MaQueen is een echte ‘conceptual look queen’. Uniek is dat Ma’MaQueen ALLES zelf ontwerpt en maakt. En niet alleen voor eigen creaties, maar ook voor anderen in de scene. Inclusiviteit staat bij haar hoog in het vaandel.

Patty PamPam Drag Race Holland
Patty PamPam Drag Race Holland

on

Madame Madness

Rowan is als Madame Madness The Bearded queen of Amsterdam en daarmee ook de eerste bearded queen in Drag Race wereldwijd! Met de baard probeert Madness de hokjes van mannelijkheid en vrouwelijkheid te doorbreken. En wil ze iedereen het gevoel geven dat anders zijn mag. Madame Madness heeft een strenge uitstraling, maar is eigenlijk heel lief, wijs en open-minded. Lees ook ons interview met Madame Madness!

Megan Schoonbrood Drag Race Holland
Megan Schoonbrood Drag Race Holland

on

Sederginne

Sederginne is de enige Vlaamse queen in het gezelschap en is een Comedy Queen in hart en nieren. Het bijzondere en unieke aan Sederginne is dat ze een dame op leeftijd is, terwijl Serge nog in de bloei van zijn leven staat. De meeste queens willen altijd jong blijven en er zo jong mogelijk uitzien, maar Sederginne heeft daar lak aan. Ze is berucht en beroemd in België waar zij al 9 jaar haar kunsten vertoont in solo shows, club avonden en in het theater. Inmiddels heeft ze ook de Amsterdamse scene eigen gemaakt en is ze klaar om de harten van Nederland te veroveren. Sederginne is een internationaal geboekt talent, met onder andere een eigen show op Mykonos. De belangrijkste boodschap van Sederginne: "Drag is fun!". Lees ook ons interview met Sederginne!

Patty Pam-Pam

Patty Pam-Pam, oftwel Pieter, groeit op in het zuiden van Limburg en wordt daarom ook wel ‘Queen of the South’ genoemd. Patty is creatief, lief en houdt van een trucje. Zingt, playbackt en danst, als het moet zelfs met een heel showballet. Al met al een verrassende verschijning, altijd in zelfgemaakte “couture”, van top tot teen, een hoogst eigen creatie.Van camp tot fashion, zonder moeite kleedt zij zichzelf en talloze andere DragQueens in binnen- en buitenland. Drag is kunst, en dat mag gezien worden! Lees ook ons interview met Patty Pam-Pam!

Megan Schoonbrood

Michael is beter bekend als de volkse en extravagante queen Megan Schoonbrood uit Rotterdam en zit al meer dan de helft van zijn leven in het vak. Door de jaren heen ontpopt ze zich als ware showdiva. Megan Schoonbrood is sympathiek, mondig, extravagant, mooi, klassiek en een tikkeltje ordinair. Ze heeft 23 nr1-pageant titels op zak en ontving de Dusty Tiara voor haar jarenlange inzet voor de LHBTI-gemeenschap. Gedreven door competitiviteit en ze is niet bang om een uitdaging aan te gaan.

Deze tien meiden zijn vanaf 18 september te zien in Drag Race Holland, exclusief op Videoland! Lees ook ons interview met presentator Fred van Leer!

Wil je weten wat er nog meer te zien is op Videoland? Check dan ons ultieme gay Videoland-overzicht.

Beeld: © Videoland – Mark Engelen

Powered by Labrador CMS