Dit weten we over de Songfestival-film

Will Ferrell én Rachel McAdams spelen mee

Leestijd: < 1 min

Het Eurovisie Songfestival is het grootste muziekspektakel ter wereld. Toch is er nooit eerder iemand op het idee gekomen er een film over te maken. Tot nu dan, binnenkort verschijnt er een film over het Songfestival op Netflix. 

Terwijl Nederland zich opmaakt voor de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, werkt acteur en komiek Will Ferrell aan een verfilming over het liedjesfestijn. Hij is zowel scenarioschrijver als producent van Eurovision.

Wat voor een soort film wordt het?

Eurovision wordt een komische film over het Songfestival. De film volgt het avontuur van twee IJslandse muzikanten, Lars Erickssong en Sigrit Ericksdottir. Ze krijgen de mogelijkheid om hun land te vertegenwoordigen tijdens het grootste muziekfestival ter wereld. 

Wie spelen er in de film?

Will Ferrell en Rachel McAdams spelen Lars en Sigrit. Pierce Brosnan krijgt ook een rol in de film, hij is te zien als de vader van Lars. Hij is tevens de knapste man van heel IJsland. Wat dit voor verhaallijn gaat opleveren? Dat weten we dus niet, maar we zijn wel heel nieuwsgierig. Ook Demi Lovato speelt een rol in de film. Zij speelt Katiana, een van de beste zangeressen van IJsland. Dan Stevens, bekend van Beauty And The Beast, zal de Russische deelnemer Alexander Lemtov spelen.

Waar wordt de film opgenomen?

De opnames vinden plaats in Groot-Brittannië en IJsland. 

En volgen we nog een speciaal jaar?

Zeker! De film speelt zich af in 1972, toen het festival in de UK was. Vicky Leandros won het festival met 'Après toi'.

Leuk al die bekende namen, maar doen er ook nog Songfestivalartiesten mee?

Zeker! Salvador Sobral, de Portugese winnaar uit 2017 speelt een rol in de film. Hij is te zien als straatmuzikant. Ook Netta krijgt een rol in de film.

Coverbeeld: Eran Levi / Styling: Itay Bezaleli / Make-up & hair: Eran Israeli / Kleding: Stella & Lori

Powered by Labrador CMS