Dit is de nieuwe Tom of Finland Pride-collectie voor Diesel

Bekijk hier de foto's!

Leestijd: < 1 min

Diesel werkt wederom samen met de Tom of Finland Foundation voor een Pride-collectie die bestaat uit T-shirts, jeans, jockstraps, shorts en nog veel meer. Aan Diesel x Tom of Finland is bovendien een tentoonstelling gekoppeld in New York. Bekijk hier een aantal foto’s uit de nieuwe collectie.

De Tom of Finland Foundation duikt samen met Diesel in de queer geschiedenis van New York City. Een aantal fotografen is geselecteerd die werk hebben gemaakt in de herkenbare stijl van de Finse kunstenaar. Deze zijn vervolgens afgedrukt op de nieuwe Pride-collectie van Diesel.

Jockstrap, shorts, cap

Die collectie is behoorlijk eclectisch: zo is er een doorschijnend T-shirt, een jockstrap, shorts met daarop een indrukwekkende Tom of Finland bulge, jeans, mouwloze shirts, een cap, noem maar op. De kleding is ontworpen voor alle genders en bevat bovendien quotes van de kunstenaars die aan het project hebben meegewerkt.

Een van de items is gemaakt door documentairemaker Stanley Stellar. Hij heeft een medewerker aan een Dada Ball geportretteerd die een sigaret rookt. Een ander bekend portret van hem is te zien op een 5 pocket jeans, met daarop een gay koppel dat T-shirts draagt met de teksten ‘His’ en ‘Also His’.

Expositie

De nieuwe collectie is ook te zien tijdens een expositie in The Community in New York. Onder de noemer The AllTogether Clubhouse zijn hier niet alleen items uit Diesel x Tom of Finland 2023 te zien, maar ook historische items uit de queer geschiedenis van New York City. Speciale aandacht is er voor S.T.H., oftewel Straight To Hell, een invloedrijk erotisch magazine van kunstenaar Boyd McDonald.

Bekijk hieronder een aantal foto’s uit de Diesel x Tom of Finland Pride-collectie. Of ga naar de website van Diesel en sla meteen je slag.

Powered by Labrador CMS