Foto's!

Diesel komt met Tom of Finland Pride-collectie

Leestijd: < 1 min

Speciaal voor het Pride-seizoen van 2022 werkt kledingmerk Diesel samen met de Tom of Finland Foundation. Zeven kunstenaars hebben de erotisch getinte werken een nieuw leven gegeven als print op polo’s, shorts en andere kledingstukken van Diesel. Bekijk hier de eerste foto’s.

Het werk van Tom of Finland bestaat grotendeels uit homo-erotische tekeningen van mannen die al dan niet in opgewonden staat verkeren. Het werk van de kunstenaar, die eigenlijk Touko Laaksonen heet en in 1991 is overleden, leeft voort in de Tom of Finland Foundation.

Zeven kunstenaars

In het beheer van die stichting komt het werk van Tom of Finland regelmatig in boeken terecht, al is er ook een Tom of Finland-wijn te koop. En speciaal voor Pride 2022 is de stichting een samenwerking aangegaan met kledingmerk Diesel.

Zeven kunstenaars hebben het werk van Tom of Finland geschikt gemaakt om af te drukken op textiel. De namen: Silvia Prada, Florian Hetz, Palanca, Peter Berlin, Michael Kirwan, Tank (Paul Tankersley) en Heather Benjamin.

Alltogether 

De collectie bestaat uit polo’s, shorts, sweatpants, broeken, jacks, tassen en tanktops en gaat verder dan de gemiddelde Pride-kleding, aldus Diesel: alle kledingstukken zijn genderneutraal. Op alle stukken staat de tekst: “Alltogether bij Tom fo Finland Foundation and the Community with Diesel.” Daarbij verwijst Alltogether naar de naam van een expositie in het TOM House in Los Angeles, waar ook de permanente kunstverzamelling van Tom of Finland is te vinden.

De complete collectie is wereldwijd verkrijgbaar (behalve in China) via Diesel.com en in de Diesel-winkels. Hieronder de eerste foto’s.

Powered by Labrador CMS