Cadeautip

Deze stijlvolle horloges zorgen voor een feestje om je pols

Iets voor jouw verlanglijstje?

Leestijd: 1 min

Wat Nicole Kidman, de Britse prins William en George Clooney met elkaar gemeen hebben? Ze versieren hun pols alle drie met een horloge van Omega. En zo’n Zwitsers horloge is wellicht ook wel iets voor jouw verlanglijst deze winter. 

Voor we beginnen, een stukje geschiedenis. Voor de beste uurwerken moet je in Zwitserland zijn. Dat is niet zo gek, het was namelijk een Zwitserse mecanicien die er in de zestiende eeuw voor zorgde dat alle horloges gelijk konden lopen. Daarmee werd een horloge stukken functioneler en nam de vraag naar Zwitserse uurwerken toe – zij waren er immers vanaf het eerste uur bij. 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwden de Zwitsers door hun neutraliteit het monopolie op horloges steeds verder uit. Daar kwam een einde aan in de jaren zeventig, toen door een crisis tienduizenden mensen in de horloge-industrie hun baan verloren vanwege concurrentie uit andere landen. Een herstel voor de Zwitsers kwam uiteindelijk in de jaren tachtig door Swatch, die met vernieuwende modellen erg populair werd onder liefhebbers van kwalitatief hoogstaande horloges.  

Omega is onderdeel van de Swatch Group en dit najaar presenteren zij een Festive Season-collectie: een serie van vijf modellen met ieder een eigen karakter.

Meer lezen over deze collectie? Kijk dan op omegawatches.com

Powered by Labrador CMS