Deze kledingcollectie zorgt voor een gezonde dosis freedom on the dance floor

BACARDÍ x Filling Pieces

Leestijd: < 1 min

Met de campagne ‘Do What Moves You’ moedigt rummerk BACARDÍ mensen aan zichzelf zo vrij mogelijk uit te drukken. Samen met Filling Pieces lanceerdern zij een capsulecollectie in de flagshipstore van het Amsterdamse modelabel.

De collectie bestaat uit comfortabele dansschoenen en shirts en sweaters die lekker veel bewegingsvrijheid bieden voor uitbundige zelfexpressie op de dansvloer. Uiteraard allemaal met de colorblocking graphics en functionele ontwerpen waar Filling Pieces om bekendstaat.

Winq spreekt danser,  choreograaf en bacardíambassadeur Trisha Agia (28) over de nieuwe samenwerking. 

Jij identificeert je als queer persoon. Hoe leef jij jouw queer leven?
“Interessante benadering! Ik leef mijn leven niet als queer persoon, maar gewoon als mens die zich toevallig identificeert als queer. En hoe ik mijn leven leef, is door er te zijn, te ademen en loving myself unconditionally. Soms een beetje raar, maar dat is wat ik leuk vind aan mezelf en dat is wat mij echt mezelf maakt.” 

De samenwerking van Bacardí en Filling Pieces heeft een sterke focus op dans en beweging. Hoe kunnen dans en muziek bijdragen aan het vieren van vrijheid en verbondenheid, vooral in de context van evenementen zoals ADE?
“Dans en muziek zie ik al als twee aspecten die vrijheid bieden! Door meer verschilende genres en doelgroepen hierbij te betrekken, kun je die verbinding creëren en vergroten. Weet je; ik ben verliefd geworden op de collectie! De kleuren, de materialen, de kwaliteit en de verschillende ontwerpen vind ik erg mooi. Het oogt simpel, maar je kunt er veel toffe looks mee creëren – iets wat ik zelf altijd fijn vind.”

Trisha Agia.
Trisha Agia.

Wat wil jij aan andere jonge mensen meegeven die ook iets in dans willen doen?
“Altijd geloven in wat jij als eerste voor ogen hebt. En dan daarvoor gaan. Biedt het je comfort, plezier en maakt het je intens gelukkig? Laat dat jouw reden zijn om door te zetten. Het is jouw geschenk van het universum (van God) dus gebruik het. Het is jouw superpower."

Bacardí omarmt individualiteit en moedigt iedereen aan to do what moves you. Wat beweegt jou?
As the visionary that I am, waarin ik mijn concepten en ideeën al helder zie, zet ik mij aan tot het creëren en dat geeft mij reden om te moven.”

Trisha Agia
Trisha Agia

De BACARDÍ x Filling Piecessamenwerking lijkt te draaien om de viering van verschillen en het creëren van inclusieve ruimtes. Hoe kan deze samenwerking bijdragen aan het bevorderen van gelijkheid en acceptatie, zowel binnen de lhbtq-gemeenschap als daarbuiten?
“Door in de interesses van de doelgroepen te duiken, te vermengen met hun werelden en door te ervaren waar jij voor staat – wat voor ieder persoon natuurlijk weer verschillend is – is al een goed begin. En door niet iedereen in hokjes te willen plaatsen maar elkaars verschillen boven alles te respecteren.”

De capsule kledingcollectie is sinds 18 oktober verkrijgbaar online, maar voor ultieme BACARDÍ-experience shop je je ADE-look in de volledig omgebouwde Filling Pieces flagship store die vijf dagen lang in het teken zal staan van muziek, verbinding én BACARDÍ perfect serve cocktails in de geheimzinnige speakeasy Bar.

Beeld: Max Bublak

Trisha Agia
Trisha Agia
Powered by Labrador CMS