Design

Deze interieuritems heb je nodig op kantoor

Work it

Leestijd: < 1 min

Of je nu ein-de-lijk teruggekeerd bent naar kantoor of überhaupt nog nooit een systeemplafond gezien hebt, één ding is zeker: thuiswerken is here to stay. En dat kan best leuk, stijlvol en bovenal: flexibel. kijk maar:

Kleinbehuisd en geen plek voor een bureau? Gelukkig is daar de ‘BJÖRKÅSEN’-laptoptafel van Ikea. Een pop-up bureautje dat je plat ingeklapt naar de hoek van de kamer kan verbannen wanneer-ie niet in gebruik is. Hij heeft ruimte voor slechts het hoognodige: een laptop en een koffie- of theemok. Stiekem is-ie ook handig als ‘tafeltje dekje’ om je takeawaymaaltijd vanaf te eten op de bank, maar dat heb je niet van ons.

Wie heeft ooit bedacht dat een bureaulamp saai en braaf moet zijn? Studio Job ontwierp dit vrolijke exemplaar op pootjes van bananenschil. Ooit stond de bladgoudvariant van deze lamp voor ongeveer het tienvoudige van de huidige prijs in sjieke designgaleries. Tot Italiaans designmerk Seletti om de hoek kwam kijken en de Banana Lamp in productie nam.

Allemaal leuk en aardig, zo’n joekel van een ergonomische bureaustoel, maar het oog wil ook wat. Neem de MITW (‘made in the workshop’) Office Chair van ontwerper Piet Hein Eek, waarmee je op rolletjes door je werkkamer vliegt. Je muisarm kun je laten rusten op de houten armleuning, die bij elkaar gehouden wordt door stalen buizen waarvan de gelaste verbindingen expres zichtbaar zijn gebleven. Een stoere stoel dus, voor harde werkers, die niet bang zijn voor een houten kont na een dagje noeste zit-arbeid.

Hij is ook leuk voor thuis, deze hoedvormige ‘BuzziHat’-lamp van designer Alain Gilles, maar eigenlijk bedoeld voor op kantoor. Deze gestoffeerde joekels van lampen hebben namelijk een diameter van 52 cm en zijn ontworpen als geluidsabsorberende objecten die de akoestiek in de kantoortuin flink verbeteren. Of het kakelen van je collega’s nu een beetje gedempt wordt of niet: zo’n hoed boven je hoofd ziet er in ieder geval al een stuk leuker uit dan zo’n ongezellige tl-balk.

Gaap. Is het al vijf uur? De ‘Boring Clock’ staat forever op één minuut voor vijf. De monochrome Boring Collection van Space Encounters bestaat uit kantoormeubilair in een en dezelfde grijstint en spot daarmee met het suffe doorsnee kantoorbestaan. De collectie is functioneel, zonder poespas en draagt zelfs de tagline it’s not about furniture. Zo verschuift de focus naar wat echt belangrijk is: je werk afmaken!

Borende buren, jengelende kinderen, luidruchtige collega’s of voorbij denderend verkeer: zet een noisecancelling koptelefoon op je hoofd en je baadt plots in rust. Dit exemplaar van Bang & Olufsen is ook nog eens voorzien van sensoren aan de buitenkant, die extern lawaai oppikken en uitvlakken met tegengestelde tonen. Hoef je alleen nog je favoriete ‘focus playlist’ op Spotify op te zoeken en je kan gaan met die banaan! Maar wees gewaarschuwd: wie zich eenmaal vergrijpt aan de noise-cancelling headphone, kan niet meer zonder

Komen de muren op je af? Geen probleem: let’s take it outside! Notadesk promoot werken in een staande, actieve houding, voorzien van een goede dosis daglicht. Het bamboe-bureautje bevestig je met een spanband eenvoudig om een boom, of gebruik de sterke zuignap om het tafeltje tegen een raam te plakken. En wat dacht je van een outdoormeeting in het park, ieder bij zijn eigen boom? Dat is nog eens flexwerken!

Powered by Labrador CMS