Uitagenda

Deze familievoorstelling wil je niet missen rond de feestdagen

Leestijd: < 1 min

Jouw agenda nog niet helemaal vol in december? Introdans komt tijdens de feestdagen met een eigentijdse versie van het ballet Carmen. Vanaf 10 december te zien door heel Nederland.

Het ballet Carmen.maquia van Introdans is gebaseerd op de 150 jaar oude opera van George Bizet Carmen en vertelt het verhaal van de temperamentvolle Carmen die zich niet wil binden. In Nederland is de Spaanse klassieker voor het eerst te zien als Carmen.maquia van choreograaf Gustavo Ramírez Sansano. 

Twintig dansers dansen mee in het ensemble van Introdans. De familievoorsteling vormt een mengeling van moderne dans, flamenco en de paso doble. Op het toneel kun je genieten van Picasso: dat was namelijk de inspiratiebron voor Sansano op het gebied van decor en kostuums. Sansano: “De titel heb ik afgeleid van ‘tauromaquia’, dat Spaans is voor ‘de kunst van het stierenvechten’. Pablo Picasso vergeleek Carmen vaak met een ontembare stier, dus ik verwijderde ‘tauro’ en voegde ‘Carmen’ toe. Carmen de ontembare!”

Vurige Carmen
“Bij Carmen spat de passie en emotie van het toneel”, vertelt artistiek directeur van Introdans Roel Voorintholt. “Mijn doel is om oude verhalen zoals deze op een vernieuwde manier te vertellen. Met aansprekende decors en veel dansers creëren we een totaalbeleving die jong én oud meeneemt in de magie van dans”

Carmen.maquia is een familievoorstelling waarbij je in de pauze kunt genieten van het speciale Carmen Experium: een interactieve ervaring voor jong en oud waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

Carmen.maquia is van 10 december t/m 17 februari 2023 te zien in theaters door heel Nederland. Hier vind je meer informatie.

Beeld: Pieter Henket

Powered by Labrador CMS