Design

Design: the summer is retro

Leestijd: < 1 min

Grootmoeder was zo gek nog niet, met haar bloemetjesbehang. Want let maar op: ‘alles komt weer een keer terug in de mode’ (of in dit geval het interieur). Deze zomer zonnebaden we onder retro parasollen en is flower power weer in volle bloei!

Snoeien, ompotten, harken en schoffelen: een tuin of balkon vol flower power groeit en bloeit natuurlijk niet helemaal uit zichzelf. Laat driedelige tuingereedschapset ‘Jolie’ je een handje helpen. Met deze metalen planttroffel, gaffel en tuinschaar wordt tuinieren plots een stijlvolle bedoening. Opruimen hoeft niet, want deze gebloemde accessoires mogen best in het zicht rondslingeren.

Woonmerk HK Living vond de stijl van vintageverzamelaar Doris zo leuk, dat ze vrij spel kreeg om haar eigen interieurcollectie te ontwikkelen. Pronkstuk is de Floral Beach Umbrella, die niet zou misstaan voor de caravan van Ma Flodder, maar anno 2021 ook helemaal past op een zonovergoten terras gevuld met retro rotan meubilair. Op het strand steelt-ie zeker weten de show, terwijl de zeewind door de roze franjes ruist.

Geen gebrek aan schaduw, onder deze retro tent met ‘Paisley Bay’-bloemenprint. Drankjes en versnaperingen dien je wel zelf mee te nemen, daar zorgt deze strandtent dan weer niet voor. Des te leuker om een picknick te organiseren onder dit bloemetjesdak met franjes, in een bloemenveld of op het strand: romantiek verzekerd!

We zijn iets te laat voor de lenteschoonmaak, maar wat zou het. Met Kinfill is schoonmaken sowieso een feest én een duurzame aangelegenheid. Je hebt namelijk alleen een glazen ‘Forever Bottle’ nodig die je eindeloos kan hervullen met kleine refills van schoonmaak-extract en water uit de kraan. Zo bespaar je talloze plastic schoonmaakflessen. De geur Menthe ruikt heerlijk fris. Wat wil je nog meer?

Een vaas van papier? Ja hoor, dat kan. De Riviera Paper Vase is namelijk geseald met een waterdichte laag. De vrolijke sixties vaas is ongeveer zo groot als een A4tje. Wanneer hij niet in gebruik is, berg je ’m makkelijk weer op. Opvouwen maar en klaar!

Uitklappen, achterover leunen en niets meer doen: daar leent strandstoel Tommy zich uitstekend voor. Sterker nog, hij kan in drie standjes: van actief rechtop tot lazy laidback. Spullen die je niet in het zand wil hebben liggen, berg je op in de handige zak met rits die aan de achterkant van de stoelleuning verborgen zit. Tijd om te gaan? Inklappen maar! Dankzij twee hengsels draag je ’m als backpack makkelijk mee op je rug.

Flower designers Darroch en Michael Putnam, partners in liefde en werk, delen hun jarenlange kennis op het gebied van bloemschikken en kleurcombinaties in Flower Color Theory. Met behulp van deze uitgebreide gids, kun je aan de hand van kleurkaarten en composities thuis aan de slag om je innerlijke bloemist wakker te schudden. Of loop ermee naar de plaatselijke bloemenkraam en laat hen het werk doen.

Powered by Labrador CMS