festivalnieuws

De tweede editie van Superflirt Festival wil je niet missen

En wel hierom!

Leestijd: 1 min

Het is weer zomer en dat betekent dat we onze voeten eraf kunnen dansen op queer festivals door het hele land. Ook Superflirt Festival gaat dit jaar gelukkig weer door! Na een geslaagde editie vorig jaar staat de organisatie te popelen om een tweede editie te organiseren.

Dit jaar zijn er maar liefst vijf stages te vinden op het festivalterrein van Kaap Amsterdam. Daar vind je zo ongeveer alle muziekstijlen: van techno tot house, en van circuit tot disco, ball en pop. Zo sta je 's middags op het poppodium te dansen op Ariana Grande, ga je in de vroege avond in de discostage los op Donna Summer, en eindig je de avond met keiharde housemuziek. Klinkt dat niet als een feestje?

"Dit bruisende festival is een productie voor en door de queer-gemeenschap", laat de organisatie ons weten. "En voor iedereen die zich hiermee verbonden voelt. Dit betekent dat er alleen wordt samengewerkt met commerciële partijen die in belangrijke mate bijdragen aan deze community en dat Superflirt Festival ruimte biedt aan maatschappelijke organisaties die relevant zijn voor deze community."

queer safe-place

Het festival wordt georganiseerd op het terrein van Kaap Amsterdam. Dat is een grote locatie in Amsterdam, waar je ook een strand hebt. “Het biedt een goed te bereiken en middelgroot festivalterrein, waardoor een zekere intimiteit wordt gewaarborgd”, aldus de organisatie. Dat terrein biedt meteen een stukje veiligheid: “Superflirt Festival vindt dat een open, accepterende en positieve sfeer de basis moet zijn voor een optimale ervaring. Er zullen diverse maatregelen worden genomen om een queer safe-place te waarborgen.”

Het is op het moment van schrijven nog niet bekend welke acts er te zien zijn tijdens Superflirt Festival, hou daarvoor de website van superflirtfestival.nl in de gaten. 

Superflirt Festival is een queer- en open minded festival dat op zondag 25 augustus van 13.00 tot 23.00 uur wordt georganiseerd op het terrein van Kaap Amsterdam, met een officiele afterparty van 23:00 tot 04:00 uur. Het festival is een samenwerking van Multifest (Wasteland en Valtifest) en het queer platform en event organisator MEIJT.AMSTERDAM.

Powered by Labrador CMS