Diederik Broekhuizen tipt

De queer weekendtips van Diederik Broekhuizen

Weekendplanner

Leestijd: < 1 min

Je zag hem misschien voorbij komen bij De Slimste Mens en anders ken je Diederik Broekhuizen wel van The Best Social Media-blog. In de weekenden organiseert deze duizendpoot met zijn vriendje Nicola feestjes als Rosario, Kalinichta en zijn eigen festival Tropikali. Dit weekend deelt hij zijn weekendtips met jullie.

JACK

“Amsterdam keek er al een tijdje naar uit, want Club Jack zou eigenlijk vorig jaar al open gaan. Maar dit weekend is het zover: Amsterdamse nieuwste ravehol opent in Amsterdam-Zuidoost. Spannend of een techno- en houseclub gericht op de queerminded aanslaat, zo lekker in de Bijlmer. Ik ben in ieder geval razend benieuwd.”

31 augustus - Club JACK, Amsterdam

club jack
Foto: DarkRaum

LATINICHTA

“Sinds twee jaar organiseer ik met mijn vriend Kalinichta. Na tien Amsterdamse en een Brusselse editie, werd het tijd voor een nieuw experiment: Latinichta. In plaats van Balkan en Midden-Oosterse tunes, gooien we er deze zaterdag alleen maar Latino Hits in. Dat wordt zweten op z’n Braziliaans. Het feest is helaas uitverkocht, maar wellicht kun je het aan de deur proberen ;).”

1 september - Noorderlicht Cafe, Amsterdam

Latinichta
Foto: Leonel Piccardo

VALTIFEST

“Ik danste zelf ooit voor vriend Peter van Vught als non tijdens de editie Zeven Zonden in 2014. Warme herinneringen. Toen nog op de NDSM-werf, maar sinds 2017 heeft Valtifest een nieuwe locatie: Thuishaven. Natuurlijk is er weer een origineel thema: Limboland. Dus ga lekker los op het drielandenpunt en zet je carnavalshoedje op.”

1 september - Thuishaven, Amsterdam

valtifest
Foto: Sven de Ceuninck

RUBBER

“Ik ontdekte het feestje Rubber afgelopen Utrecht Pride en vond het goed dansen op het Jacobskerkhof. Dit weekend zijn ze terug met hun ‘normale’ editie in Basis, aan de Oudegracht aan de Werf.”

1 september - Club Basis, Utrecht

Rubber
Foto: rubenmay.com

BLUE

“Voor veel mensen is Club Church een plek waar ze graag halfnaakt een biertje doen en popperssnuivend door de darkroom banjeren: en dat is hun goed recht! Zelf ben ik een beetje preuts en ben de afgelopen jaren alleen op donderdag in Church geweest tijdens Blue. Dan blijven de kleren aan, maar het mooie vind ik dat je er alle soorten en maten uit de LHBTQ-community voorbij ziet komen. Een typisch Amsterdams avondje.”

6 september - Club Church, Amsterdam

Coverbeeld: Kisten van Santen

Powered by Labrador CMS