De Queer Boekentips van Kevin Hassing

Leestijd: < 1 min

Kevin Hassing is acteur en zijn stem is te horen in kinderboeken en tekenfilms. Twee jaar geleden begon hij met het schrijven van kinderboeken. Na zijn debuut Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 slangen. Het derde deel van Mus en kapitein Kwaadbaard, De Amorfe staat in het teken van een queer personage. We vroegen hem om vijf Queer Boekentips.

Een Liefde – Arnaud Cathrine

Het gevoel van een eerste liefde en alle spanningen die daarbij komen kijken wordt in dit prettig te lezen boek zo voelbaar gemaakt dat het je bijna zelf (weer) overkomt. Geen eind goed al goed, maar een spannend hoofdstuk uit het leven van een zoekende puber. Bestel het boek hier.

241 pagina's - Querido

Een Liefde – Arnaud Cathrine.
Een Liefde – Arnaud Cathrine.

Jonne Kramer - Het Raadsel van de Zee

In dit avontuurlijke jeugdboek (maar ook te lezen voor volwassenen) gaat de jonge Ravian op reis met een geheimzinnig spookschip. Daar ontmoet hij een scheepsjongen en dat de twee meer voor elkaar gaan voelen dan vriendschappelijke liefde is niet evident maar wel goed invoelbaar en dat maakt dit debuut van Kramer niet alleen avontuurlijk maar ook romantisch magisch. Bestel het boek hier.

256 pagina's - Billy Bones

Jonne Kramer - Het Raadsel van de Zee
Jonne Kramer - Het Raadsel van de Zee.

Edward van de Vendel - De dagen van Bluegrassliefde 

Het ultieme coming-of-age/coming out boek. Een van de beste boeken in het genre, geschreven door een de beste schrijvers van Nederland. Twintig jaar na verschijnen voelt de liefde tussen Tycho en Oliver nog vers, geloofwaardig en actueel. Dagen van Bluegrassliefde is het eerst deel van een bijzondere trilogie.. Bestel het boek hier.

152 pagina's - Querido

Edward van de Vendel - De dagen van Bluegrassliefde
Edward van de Vendel - De dagen van Bluegrassliefde.

Koen Caris - Stenen Eten

In het waanzinnige debuut van Caris moet puberjongen Ben (17) niet alleen dealen met een serie afschuwelijke zelfmoorden op zijn middelbare school die een oud trauma weer vers maken, ook moet hij nieuwsgierig makende gevoelens een andere jongen onder ogen komen. Een beklemmende roman die spannend is op alle fronten... Bestel het boek hier.

272 pagina's - Atlas Contact

Koen Caris - Stenen Eten
Koen Caris - Stenen Eten.

Maggie Shipstead - De Grote Cirkel

Queer zijn staat niet centraal in dit epische verhaal maar speelt wel een mooie (subtiele) rol. De Grote Cirkel is een historische roman waarbij je meevliegt met de pilote Marian Graves en onderwijl kennismaakt met de actrice die haar tientallen jaren later gaat spelen in een Hollywoodfilm. De lesbische relatie die Graves ervaart is prachtig, liefdevol en realistisch vertelt. Bestel het boek hier.

672 pagina's - J.M. Meulenhoff

Maggie Shipstead - De Grote Cirkel
Maggie Shipstead - De Grote Cirkel.

Meer lezen over Kevin? Tweeënhalf jaar geleden gooide hij het roer: geen drank meer. We spraken hem over sober zijn

Iedere maand vragen we een auteur die een waardevol boek heeft geschreven waarin seksuele oriëntatie en/of genderidentiteit een (hoofd)rol speelt om vijf bijzondere queer boeken te tippen. Van prentenboek tot poëzie, van thriller tot klassieker. Auteur tippen? Dat kan via redactie@winq.nl.

Winq kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

Powered by Labrador CMS