De nieuwe Winq is uit!

...en dit staat er allemaal in

Leestijd: < 1 min

De splinternieuwe Winq is vanaf nú verkrijgbaar, met niemand minder dan Alex Klaasen op de cover. Hier lees je wat voor moois er allemaal in staat.

De nieuwste Winq gelijk in huis halen? Via deze link kun je hem bestellen!

Winnen bij Winq

Abonnees opgelet! Het team van Winq heeft speciale prijzen geselecteerd, exclusief voor jullie. Kans maken op een van deze prijzen? Ga naar winq.nl/winactie

Winactie Winq 122
Maak bij Winq kans op mooie prijzen.

De echte Alex

Voor het eerst in veertien jaar staat Alex Klaasen met een soloprogramma op het podium, No Ponies. De 47-jarige alleskunner laat alle ruis van de drie bejubelde Showponies-voorstellingen achter zich: dit wordt een ‘angstrevue’ waarin Klaasen meer van zichzelf laat zien dan ooit tevoren.

Alex Klaassen
Beeld: Sevilay Maria.

Singer-soulwriter 

In zijn alternatieve R&B-muziek zingt Xillan Macrooy zijn angsten en schaamte van zich af. “Sommige artiesten hebben moeite met het label ‘queer’. Ik omarm het, heel bewust.”

Xillan Macrooy
Beeld: Leonel Piccardo.

Royale representatie

Matthew Lopez maakt zijn regiedebuut met de verfilming van het boek Red, White & Royal Blue, over Alex, de zoon van de Amerikaanse president, die onverwachts verliefd wordt op Henry, de kleinzoon van de Britse koning. “Het is belangrijk onze verhalen te blijven vertellen, zelfs als die zich in een sprookjeswereld afspelen.”

Red White and Royal Blue scene
Beeld: Jonathan Prime & Matthew Brookes/Prime.

Een duwtje van het algoritme

Wat als algoritmen eerder door lijken te hebben dat je gay, bi of non-binair bent dan jijzelf? Onder de vier verhalen ook het verhaal van Bappie. “Ik dacht hetero te zijn, tot een algoritme me bear content begon te voeren”

Bappie
Beeld: Chris & Marjan.

Binnenkijken bij Rob en Hans

C’est la ton sur ton qui fait la musique in het Bossche jaren 90-pand van Rob Neefs (44) en Hans van der Putten (48). “We hebben veel kleur, maar het schreeuwt niet.”

Rob en Hans
Beeld: Caroline Martinot.

Een essay door Frans Blokhuis 

Als onzekere twintiger kreeg domineeszoon Frans Blokhuis een relatie met Matthijs. Eentje volgens het boekje, tot Manoj in hun leven kwam. Onverwacht bracht polyamorie hem bij de kern van het Christendom. “Mijn liefde werd niet gehalveerd, zij vermenigvuldigde.”

Polyamorie
Beeld: Joel Quayson

Rikkert en Ali zijn een Happy Couple

De eerste anderhalf jaar maakten Rikkert van Huisstede (30) en Ali (33) het zo’n beetje elke maand uit; inmiddels hebben ze samen een baby. “Lange tijd nam ik mijn biseksualiteit niet serieus: bij Rikkert vond ik meer queerness.”

Rikkert en Ali zijn een Happy Couple.
Rikkert en Ali zijn een Happy Couple.

Don't say gay

Florida heeft te maken met heftige politieke turbulentie. Intussen proberen de queers in Orlando het hoofd boven water te houden.

Pulse nachtclub in Orlando
Beeld: Edwin Reinerie.

Jeffrey Dral over Liegen zul je

De jeugd van Jeffrey Dral (28) draaide om de topsport kunstschaatsen, tot er op zijn zestiende iets gebeurde wat zijn leven een andere wending gaf. Hij werd slachtoffer van seksueel misbruik door een trainer en diens partner. In Liegen zul je deelt hij zijn verhaal.

Jeffrey Dral
Beeld: Tim Buiting.

King Faisel over zijn eerste keer in een gaybar

De eerste keer is altijd spannend, maar meestal het begin van iets moois. Rapper King Faisel (24) over zijn allereerste keer in een gaybar.

King Faisel.
King Faisel.

Nu cadeau bij een abonnement op Winq: Falke boxer briefs + shirt

Nog geen abonnee? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers en een digitaal abonnement via onze app, plus toegang tot meer dan 40 digitale edities. 

Als welkomstcadeau ontvang je Falke climate control boxer briefs + een t-shirt t.w.v. € 75,–

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau.

Falke boxer briefs + shirt
Falke boxer briefs + shirt.

Koop deze editie nu online

De nieuwe Winq is nu online verkrijgbaar voor € 8,95.

Powered by Labrador CMS