De nieuwe Winq is uit!

...en dit staat er allemaal in

Leestijd: < 1 min

De nieuwe Winq is nú verkrijgbaar! Met dit keer op de cover: olympisch atleet Ramsey Angela, over queer zijn in de topsport. Hier lees je wat voor moois er nog meer in staat.

De nieuwste Winq gelijk in huis halen? Via deze link kun je hem bestellen!

Winnen bij Winq

Abonnees opgelet! Het team van Winq heeft speciale prijzen geselecteerd, exclusief voor jullie. Dit keer onder meer een Antler kofferset, katoensatijnen overtrekset Yumeko naar keuze en 2 Pathé-bioscoopkaartjes. Winnen? Kijk hier.

Steef de Jong over Opere Larhzaoui over Operetta Land 

Zijn Papp-konzert in de Wiener Volksoper was de opmaat voor Operetta Land, zijn debuut bij de Nationale Opera. Het signature karton van Steef de Jong (39) is ook daar alomtegenwoordig, net als zijn geesteskinderen: Onbevangen sprookjes waarin prinsen verliefd worden op andere prinsen.

Steef de Jong
Beeld: Rutger Geleijnse.

Atleet Ramsey Angela 

Een jaar geleden had Olympiër Ramsey Angela geen idee waar ‘lhbtq’ voor stond. Sinds dit najaar is hij ambassadeur van stichting Pride and Sports. “Ik ben meer dan ‘die biseksuele sporter’, maar blijkbaar is mijn verhaal anders. Mensen raken daardoor geïnspireerd.”

Ramsey Angela
Beeld: Ruud Baan.

Een tweede vaderland

Vluchteling zijn ze allang niet meer. Deze vijf queer personen kwamen jaren geleden naar Nederland en vertellen hoe ze hier een bestaan hebben opgebouwd.

Khalil
Beeld: Armando Branco.

Max en Tim zijn een Happy Couple

Max Laros (25) en Tim Schouten (27) leerden elkaar kennen tijdens hun theateropleiding. De vonk sloeg niet direct over: Tim zat nog in de kast, Max was nog nooit verliefd geworden op een jongen. Inmiddels zijn ze zes jaar een gelukkig stel. “Het enige waarin we wezenlijk verschillen: Tim is gelovig en ik niet.”

Happy couple
Beeld: Jasper Koekoek.

Pittige tijden

Heel Showbizzland was in rep en roer toen ex-GTST-ster Ferry Doedens onder een pseudoniem naaktfoto’s bleek te delen via Onlyfans. We blikken met hem terug, en vooruit, want onlangs maakte hij zijn comeback op tv en dit najaar ook op de planken, onder meer met een eigen voorstelling. “Of sekscontent en een tv-carrière naast elkaar kunnen bestaan? Blijkbaar wel.”

Ferry Doedens
Beeld: Leonel Piccardo.

(G)een plek onder de zon

De verhoudingen in de Verenigde Staten staan op scherp sinds eerder dit jaar het landelijk recht op abortus werd afgeschaft. Vlak voor de Midtermverkiezingen bezoekt Winq-redacteur Martijn Tulp de noordwestelijke stad Seattle, die dit jaar een jubileum viert.

Seattle Pride
Beeld: Nate Gowdy.

Binnenkijken bij Dick Mulders

Op zijn 34ste gooide ex-jurist Dick Mulders het roer om: hij liet zich omscholen tot interieurarchitect. Zijn eerste project: het opknappen van een monumentaal grachtenpand, waarin hij inmiddels niet alleen woont, maar ook klanten ontvangt. “Mijn huis is mijn visitekaartje.”

Binnenkijken 117
Beeld: Jelle Rietveld.

Pride in oorlogstijd

Ondanks de oorlog vond er in het Oost-Oekraïnse Charkiv dit jaar toch een pride-mars plaats, onder de grond, uit veiligheidsoverwegingen. “We vechten voor de onafhankelijkheid van ons land én voor gelijke rechten.”

Kharkivpride
Beeld: Kharkivpride.

De signature Dish van Soraya

Wat zetten onze lezers op tafel wanneer ze echt indruk willen maken? Voor Soraya Riem uit Utrecht, die megapopulair is op TikTok met diens 1 minuut durende kookvideo’s, is dat deze romige citroenpasta uit diens pas verschenen kookboek Gruwelijk Lekker!.

Soraya
Beeld: Cyril Baroud.

Lukas Dhont over Close Vlaamse Meester 

De Belgische cineast Lukas Dhont maakte in mei in Cannes de hooggespannen verwachting na zijn debuut Girl waar. zijn even kwetsbare tweede film Close won de Grand Prix, het zilver op het erepodium. “De film laat ruimte om aan je eigen conclusies te twijfelen.”

Lukas Dhont
Beeld: Mayli Sterkendries.

Gavin is Up & Coming

‘Steeds vaker verlangde ik naar wraak en dus pijpte ik je vader.’ Het is een citaat uit het nummer Daddy van de Rotterdamse artiest Gavin Reijnders (25). Queer rijm én kleinkunst op ironische toon.

Gavin.
Beeld: Rosa Quist.

Nu cadeau bij een abonnement op Winq: Marie-Stella-Maris Giftset + Room Spray

Nog geen abonnee? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers en een digitaal abonnement via onze app, plus toegang tot meer dan 40 digitale edities. 

Als welkomstcadeau ontvang je een Marie-Stella-Maris Hand care gift set + room spray t.w.v. 72,–

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een abonnement cadeau.

Marie-Stella-Maris Hand care gift set + room spray.
Marie-Stella-Maris Hand care gift set + room spray.

Koop deze editie nu online

De nieuwe Winq is nu online verkrijgbaar voor € 7,95.

Powered by Labrador CMS