Wheels

De MINI countryman laat zich niet klein krijgen

Een splinternieuwe editie: Untamed

Leestijd: < 1 min

De Countryman, de grootste van alle MINI's, krijgt een splinternieuwe editie: Untamed. Deze editie van de Cooper Countryman, de Cooper S en de plug-in hybride laat zich niet beteugelen. Max Verstappen to the rescue!

Premium

De Untamed-variant is ook nog eens uitgerust met het premiumpakket dat onder meer bestaat uit: automatische transmissie, elektrisch inklapbare buitenspiegels, Comfort Access, achteruitrijcamera, elektrisch verwarmde sportstoelen voor, Park Distance Control achter, automatische airconditioning en een navigatiesysteem met Real Time Traffic Information

Het interieur van de MINI.
Het interieur van de MINI.

Het gras is groener bij MINI

In het interieur overheersen de natuurlijke kleuren groen en blauw. Het exclusieve Highland Green wordt gecombineerd met contrasterende blauwe en groene stiksels op de lederen sportstoelen. Optioneel zijn de sportstoelen ook in Carbon Black te bestellen. Het bergpatroon – daar is-ie weer – van onder andere de instaplijsten, ga je ook op de randen van de rugleuning terugzien. Comfortabel en easy on the eye.

Groen en blauw staan centraal.
Groen en blauw staan centraal.

Only one proper shade of grey

De kakelverse Countryman heet Untamed en is kenmerkend door zijn carrosserieafwerking in Momentum Grey metallic – een stijlvolle kleur die lekker combineert met de sportieve elementen die ook aan deze auto zijn toegevoegd. Naast de carrosserie is het Momentum Grey onder andere te vinden bij de omlijsting van de onderste luchtinlaat, de air curtains in de voorbumper en voorschermen, en op verschillende plaatsen in de achterbumper. Ook het MINI-logo op de motorkap en op de bagageklep is uitgevoerd in dezelfde kleur.

Bijna alles aan deze auto is heerlijk symmetrisch.

De zwarte koplampbehuizing constrateert heerlijk met het grijs

Het zwarte dak (dat ook besteld kan worden met een panaromadak), de zwarte buitenspiegelkappen, zwarte dakrails en zwarte koplampbehuizing contrasteren heerlijk met het grijs van de carrosserie. Net als de omlijsting van de grille, de koplampen, achterlichten en de side scuttles, de portiergrepen, het uiteinde van de uitlaatpijp en de modelaanduiding – die zijn ook allemaal in zwart uitgevoerd. En veel elementen aan de binnenkant van de auto worden in Piano Black geleverd.

MINI.
MINI.

Bergen verzetten

Om de auto een extra sportieve zwier te geven zijn er vier diagonale strepen onderaan de portieren aangebracht. In Frozen Bluestone; een kleur die naar zilver neigt. De side scuttles – dat zijn de vaantjes die de verplichte knipperlichten aan de zijkant van de auto decoreren – zijn in deze kleur uitgevoerd. Lekker symmetrisch ook, zodat zelfs argeloze voorbijgangers met lichte autisme geenszins aanstoot kunnen nemen aan het design. Diezelfde side scuttles zijn verrijkt met een patroon dat is geïnspireerd op een berglandschap. En er staat Untamed op, net als op de achterste zijruiten, voor wie nog niet wist waar we hier mee van doen hebben. Dat Frozen Bluestonebergpatroon van die side scuttles vind je ook terug op de instaplijsten en op de verlichte interieurlijsten. In het donker verschijnt het Untamed-opschrift bij het instappen, voor het nodige Hans Klok-effect.

Hier lees je meer over de auto.

Powered by Labrador CMS