Dany steekt lhbtq jongeren hart onder de riem met single ‘Het Komt Wel Goed’

Bekijk hier de video

Leestijd: < 1 min

Met zijn nieuwe single ‘Het Komt Wel Goed’ debuteert Dany (winnaar van The Voice of Holland 2021) Nederlandstalig. Op liefdevolle wijze bezingt hij in het nummer de zaken waar (jonge) lbhtq mensen in het dagelijks leven tegenaan lopen. De bijbehorende videoclip onderstreept de boodschap op emotionele en hartverwarmende wijze.

Met de boodschap ‘Het Komt Wel Goed’ steekt Dany de queer luisteraars een hart onder de riem. Hij kan het weten. De ups en downs van het winnen van The Voice maar het tragisch verliezen van zijn vriend hebben zijn leven in perspectief gezet.

Nooit uit de kast gekomen

Dany zegt hierover: “Ik ben me bewust dat ondanks dat er tegenslagen zijn geweest in mijn leven, of die nou persoonlijk zijn of gerelateerd aan homofobie, ik nog steeds heel veel privileges heb. Ik ben bijvoorbeeld nooit uit de kast gekomen. Die was er bij mij thuis niet. Als ik in een ander gezin was opgegroeid had ik waarschijnlijk nooit zo’n rijk en authentiek leven kunnen leiden. Ik hoop dat ‘Het Komt Wel Goed’ de mensen steun biedt die misschien niet zo'n geluk hebben gehad en ik wil met de tekst een voorbeeld geven richting ouders: ‘zo kan het ook mama’.” 

In het Nederlands

Dany debuteert met ‘Het Komt Wel Goed’ in het Nederlands, waar zijn vorige single ‘Fragile’ nog Engelstalig was. De taalkeuze is een direct voortvloeisel uit de eerlijkheid waarmee hij het liedje heeft geschreven. “Het is een oud country-gezegde dat ‘two chords and the truth’ de enige ingrediënten voor een goed liedje zijn.”

Het nummer, waarin een singer-songwritergitaar en Arabisch aandoende melodielijnen samenkomen, heeft twee akkoorden. En inhoudelijk is het de naakte waarheid. “In eerste instantie was ik van plan een Engelstalig nummer te maken, maar op zoek naar de waarheid kwamen als vanzelf de Nederlandse woorden in mijn hoofd. Dus ik besloot in het Nederlands verder te schrijven en in 30 minuten ontwikkelde zich toen het verhaal.”

Emotionele video

‘Het Komt Wel Goed’ gaat vergezeld van een emotionele video, waarin een verhaal over homofobie wordt verteld vanuit drie hoofdstukken; verleden, heden en toekomst. Elk hoofdstuk focust zich op verschillende queer personen en de relatie met hun moeder.

De video toont zo op indrukwekkende wijze de dagelijkse strijd die veel (jonge) mensen voeren, van zichzelf verstoppen (het eerste hoofdstuk) en in elkaar geslagen worden (het ‘heden’) tot het verlies van een ouder (‘de toekomst’).

Ondersteunende ouder

“In de video wil ik het belang van een ondersteunende ouder benadrukken”, zo zegt Dany, die met zijn gitaar de brug vormt tussen de verhalen. “Ook wil ik in de video graag de negatieve kanten van het leven als queer op liefdevolle wijze in beeld brengen. In de mainstream Nederlandse popmuziek is er eindelijk ruimte voor lhbtq rolmodellen en met zowel de single als de video van ‘Het Komt Wel Goed’ wil ik zo’n rolmodel zijn en jongeren die worstelen met hun geaardheid een positief voorbeeld geven.”

Luister hier naar ‘Het Komt Wel Goed’ of bekijk de video hieronder.

Powered by Labrador CMS