Conservatieve Amerikanen (alweer) geschokt: lesbische M&M’s 'ontdekt'

Leestijd: < 1 min

De Amerikaanse conservatieve zender Fox News bracht onlangs geschokt het nieuws dat een groene en een bruine M&M elkaars hand vasthouden, in een overigens alweer jaren oude campagne. Dat is natuurlijk al verschrikkelijk, maar wat blijkt: beide M&M’s zijn vrouwelijk. De horror!

Om een zogeheten ‘limited edition’-verpakking met alleen groene, bruine en paarse M&M’s te promoten, heeft het bekende snoepmerk een campagne bedacht waarin drie vrouwelijke M&M’s ondersteboven hangen. De volgende tekst staat erbij: “Supporting women flipping the status quo.” Bovendien houden een bruine en een groene M&M elkaars hand vast.

Wat nu nieuw is aan de campagne, is de paarse M&M. Die zou volgens conservatieve Amerikanen de 'transgender agenda' promoten, zo was in oktober vorig jaar al te lezen op LGBT Nation.

De campagne, die dus al maanden geleden van start ging, leidt nu ineens tot consternatie bij Fox News. En dan gaat het niet over die paarse M&M, maar over de groene en de bruine, die al in 2015 voor consternatie zorgden

The horror!

Fox News-presentator Tucker Carlson noemde de nieuwe verpakking ‘woke’ en vroeg zich af: “Is de groene M&M nu lesbisch?” Dat de bruine M&M bovendien een stuk voller van vorm is, kan hem ook niet bekoren. Meteen na de uitzending stroomde Twitter vol met berichten als: “Woke obese lesbian M&M’s are coming for your kids.” Een ander postte een afbeelding van de ‘lesbische’ M&M’s met slechts de tekst: “The horror!”.

Goede doelen

Volgens de bedenker van de campagne, Gabrielle Wesley van moederbedrijf Mars Wrigley North America, is de campagne bedoeld om het succes en geluk van vrouwen wereldwijd te definiëren en te vieren. Voor iedere aankoop van een ‘limited edition’ doneert M&M’s één dollar aan She Is The Music en We Are Moving the Needle, twee non-profitorganisaties die vrouwen in de muziekindustrie ondersteunen – tot een bedrag van 500.000 dollar. Daarnaast doneert M&M’s nog eens 300.000 dollar aan andere goede doelen.

Minder sexy

Het is niet de eerste keer dat Fox News tekeer gaat tegen M&M’s. Vorig jaar ontstak Tucker Carlson in woede omdat een vrouwelijk M&M-personage ineens platte schoenen droeg. Hij vond haar ‘minder sexy’ en die platte schoenen maakten haar ‘totaal androgyn’. Tja…

Bron: LGBT Nation

Powered by Labrador CMS