COC-kantoor Rotterdam beklad met homofobe leuzen

Leestijd: < 1 min

Het kantoor van het COC in Rotterdam is afgelopen weekend beklad met homofobe teksten. Volgens voorzitter Arjan Beune is er een direct verband te leggen met de oprichting van de lhtq-supportersclub De Roze Kameraden, een maand geleden.

Het is niet het eerste incident dat verband houdt met de oprichting van een speciale lhbtq-vereniging voor Feyenoord-supporters, De Roze Kameraden. In augustus werd de gevel van een sportschool in Rotterdam beklad met vergelijkbare leuzen. Ook werd er brand gesticht. De eigenaar van de sportschool is de oprichter van De Roze Kameraden.

Boos en verdrietig

Volgens COC Rotterdam-voorzitter Arjan Beune zijn de teksten op het kantoor van dezelfde strekking als die op de gevel van de sportschool. “Verder zijn er afkortingen die verwijzen naar kankerhomo’s.” Hij heeft gisteren aangifte gedaan van vernieling en intimidatie. “Ik ben vooral boos en verdrietig. Boos omdat dit gebeurt en verdrietig omdat we nog zo’n lange weg te gaan hebben.”

Beune benadrukt dat De Roze Kameraden in gesprek moeten gaan met voetbalclubs met de gemeenten. “Want het gaat niet alleen om Feyenoord. Er zijn genoeg mensen die als ze uit de kast willen komen, stoppen met sporten. Omdat lhbti’ers gewoon niet geaccepteerd worden. Dat moet echt veranderen.”

Stadionverbod

De politie zegt de zaak uiterst serieus te nemen en doet onderzoek, al kan nog niet worden aangetoond of er een verband is tussen de bekladdingen bij het COC-kantoor en de sportschool. Feyenoord zegt in een reactie dat dergelijke acties al vaker fel zijn veroordeeld. “Mocht bekend worden wie het zijn – en dat hopen wij van harte – dan komen ze wat ons betreft in aanmerking voor een stadionverbod.”

Bron: NOS

Powered by Labrador CMS