Cher komt met kerstalbum (en Cyndi Lauper doet ook mee)

Leestijd: < 1 min

All I Want For Christmas Is… Cher! Terwijl hier de mussen van het dak vallen, heeft Cher aangekondigd dat ze dit jaar met een kerstalbum komt. Het is haar 27e studioalbum en de opvolger van Dancing Queen uit 2018, haar album met ABBA-covers. Cyndi Lauper en Stevie Wonder zijn ook te horen op Christmas, zoals ze het album heeft genoemd.

Cher is inmiddels 77 jaar en je zou denken dat de Amerikaanse zangeres wel eerder een kerstalbum had uitgebracht. Nee dus, Christmas – of Cher Christmas, dat is nog een beetje onduidelijk – is haar eerste echte ‘holiday album’.

Glimjurk op een ijsschots

Op 20 oktober zal het album verschijnen en Cher brengt ook een kerstsingle uit, met de titel ‘DJ Play a Christmas Song’. Op de eerste van in totaal drie verschillende albumcovers is Cher te zien in een ruimvallende spijkerbroek en een wit overhemd, niet heel christmassy dus. Om haar heen zijn enkele kerstballen gephotoshopt.

Op een tweede cover staat ze in een glimjurk op een ijsschots en haar haar is blond. Deze is exclusief verkrijgbaar via Amazon. En dan is er de derde cover die verkrijgbaar is via Chers webshop. Hierop schopt ze naar de camera in outfit nummer één.

Duetten

Ook is bekend dat ze Darlene Love, Michael Bublé, Tyga, Cyndi Lauper en Stevie Wonder heeft gestrikt voor gastbijdragen. Op haar socials liet Cher uitgelaten weten dat ze ‘nooit eerder een album met duetten heeft uitgebracht’ en dat er ‘miljoenen mensen’ te horen zullen zijn op Christmas.

Christmas is haar eerste album met origineel materiaal sinds Closer to the Truth uit 2013. Daarna volgde in 2018 nog een coveralbum met ABBA-songs, dat ze uitbracht naar aanleiding van haar rol in de Mamma Mia-film die in die periode verscheen. De titel: Dancing Queen.

Powered by Labrador CMS