Cadeautje voor Hongaarse lhbtq’s: gratis naar The Rotterdam Drag Show

Leestijd: < 1 min

De bedenkers van The Rotterdam Drag Show gunnen mensen uit een EU-land waar je niet jezelf mag zijn, een adempauze. Ze nodigen Hongaarse lhbtq’s uit voor een speciale editie van de show, op zaterdag 2 oktober. Dit om ze een hart onder de riem te steken.

In een persbericht schrijven de makers van The Rotterdam Drag Show: “Jezelf openstellen voor anderen is geen vanzelfsprekendheid in een Europese Unie waarin landen de rechten van burgers met voeten kunnen treden. The Rotterdam Drag Show organiseert op zaterdag 2 oktober een speciale editie. Evenementenbureau Co Solo, producent van de show, nodigt leden van de Hongaarse lhbtq-familie uit om gratis naar de voorstelling te komen.” 

Gelijkheid en acceptatie

In het jaar waar het thema van de Rotterdam editie van het Songfestival oproept tot een meer open-minded opstelling, heeft Hongarije een wet aangenomen die de rechten van de lhbtq-gemeenschap aan banden legt. 

Marco Valk, eigenaar en oprichter van evenementenbureau Co Solo, zegt hierover: “Nederland doet haar naam eer aan als progressief land door bezoekers die vanuit de hele wereld steeds vaker neerdalen in Rotterdam, een platform te bieden met – en voor – een doelgroep waar gelijkheid en acceptatie geen vanzelfsprekendheid is”.

Inclusiviteit

Daarom staat de voorstelling van The Rotterdam Drag Show op 2 oktober in het teken van inclusiviteit en wordt een groot deel van de kaarten voor deze voorstelling aangeboden aan leden van de lhbtq-gemeenschap uit Hongarije.

"Er is terecht veel ophef richting de regering die deze wet heeft bedacht”, zegt Valk. “Maar wij willen ons richten op de grote groep Hongaren die hier slachtoffer van zijn. Kom naar Rotterdam en ervaar een plek waar je volledig jezelf kunt zijn. Wij zullen je met open armen ontvangen bij The Rotterdam Drag Show. Gewoon het contactformulier op de site invullen en we gaan het regelen."

Fleurig en meeslepend

Volgens organisator Valk wordt het een bijzondere happening: “De reeks voorstellingen van ‘The Most Magnificent Drag Production in Europe’ zorgen voor een unieke inkijk in de wereld van drag. Het wordt groots, fleurig, extravagant en meeslepend.”

Meer info en kaartverkoop op www.rotterdamdragshow.com.          

Powered by Labrador CMS