Bohemian Rhapsody zorgt voor nieuwe records

Zie hier de versie van The Muppets

Leestijd: < 1 min

Dankzij de biopic over het leven van Freddie Mercury en de overige leden van Queen beleeft het lied waar de film zijn titel aan dankt een totale comeback. 'Bohemian Rhapsody' is het meest gestreamde nummer uit de vorige eeuw. En dan breek de film ook nog eens een record.

In Nederland staat ‘Bohemian Rhapsody’ fier bovenaan de Top 2000, maar ook in andere landen is het uit 1975 stammende lied van Queen ongekend populair. Mede dankzij de film met dezelfde titel is het nummer 1,6 miljard keer gestreamd.

Hitfeiten
‘Bohemian Rhapsody’ werd op 31 oktober 1975 op single uitgebracht. In het VK stond het lied negen weken op nummer één. In de VS was dit de eerste toptien-hit voor Queen. In Nederland stond het lied drie weken op één in de Nederlandse Top 40. In 1992 keerde ‘Bohemian Rhapsody’ terug in de lijst en haalde toen de nummer twee-positie. Momenteel staat de track in de Tipparade.

Gitarist Brian May van Queen heeft enthousiast gereageerd op het nieuws. “Dus de rivier van rockmuziek is veranderd in streams”, zegt hij. “We zijn blij dat onze muziek nog altijd blijft stromen.”

LHBTQ-film
Er is nog een ander heuglijk feit te vieren. De film Bohemian Rhapsody is de best bekeken film waarin LHBTQ-gerelateerde thema’s te zien zijn.

Om dat te vieren trakteren we jullie op de Muppet-versie van ‘Bohemian Rhapsody’. Niet omdat ze er ook maar iets mee te maken hebben, maar gewoon omdat hun uitvoering zo leuk is.

Powered by Labrador CMS