Bohemian Rhapsody-maker komt met film over Whitney Houston

Leestijd: < 1 min

I Wanna Dance With Somebody is de naam van een biopic over Whitney Houston. De titel verwijst naar een van de grootste hits van de zangeres, maar de film gaat over meer dan alleen dansen en de positieve kanten van haar leven, dat tragisch eindigde.

Nadat de biopic over Queen en Freddie Mercury Bohemian Rhapsody een doorslaand succes is geworden, komt de scenarioschrijver ervan, Anthony McCarten, met een film over het leven van Whitney Houston. Eerder maakte hij ook al een met Oscars bekroonde film over het leven van Stephen Hawking, The Theory of Everything.

Vrolijk, emotioneel en hartverscheurend
McCarten is ook producent van de film, samen met Pat Houston, die met een broer van Whitney Houston is getrouwd. In een interview vertelden de producenten dat hun verhaal over het leven van Whitney Houston een ‘vrolijke, emotionele en hartverscheurende viering is van het leven en de muziek van een van de grootste R&B-popvocalisten aller tijden’.

De film begint wanneer Whitney Houston als piepjonge, onbekende zangeres haar eerste schreden zet in de muziekwereld en eindigt met de prijs die ze heeft betaald voor haar superstardom. “We laten eerlijk zien wat de tol was van de roem, maar tegelijkertijd is het een rijke en complexe saga over de zoektocht naar de perfecte match tussen de zangeres, haar muziek en haar publiek. Tegelijkertijd vertellen we het aangrijpende verhaal van het jonge, eenvoudige meisje uit New Jersey dat later de weg naar huis probeert terug te vinden.”

Ontspoord
Het leven van Whitney Houston ontspoorde nadat ze trouwde met zanger Bobby Brown, waarna ze naar drank en drugs greep. Een kortstondige comeback volgde, maar in 2012 eindigde haar leven in duistere omstandigheden, toen de zangeres levenloos in een hotelbad werd aangetroffen.

Vorig jaar verbrak Whitney Houstons persoonlijke assisent en vriendin Robyn Crawford het zwijgen over de relatie die de twee gehad zouden hebben. Die einidgde in 1982, toen de zangeres een platendeal sloot met Arista. Het is niet bekend of dit aspect van haar leven ook terugkeert in de film.

Bron: Gay Times

Powered by Labrador CMS