Binnenkort op Netflix: Halston, over de excentrieke modeontwerper

Leestijd: < 1 min

Ryan Murphy legt de laatste hand aan Halston, een nieuwe Netflix-serie over de excentrieke modeontwerper met die naam, die een graag geziene gast was in het extatische uitgaansleven van New York in de jaren zeventig en tachtig. Ewan McGregor speelt de legendarische couturier.

Roy Halston Frowick was een modeontwerper die vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw wereldwijd doorbrak. Aan de naam Halston had hij genoeg om een compleet kledingimperium op te zetten met minimalistische ontwerpen, waarvoor hij met name kasjmier en suede gebruikte.

Studio 54

Halston was een graag geziene gast in de befaamde New Yorkse club Studio 54, alwaar hij werd gefotografeerd aan de arm van Liza Minnelli, Bianca Jagger of Andy Warhol. In de jaren tachtig groeide hij uit tot een van de best verkopende ontwerpers van zijn tijd, maar na enkele slechte deals raakte hij alles kwijt, inclusief de naam van zijn modelabel – zijn eigen naam dus. In 1990 stierf Halston op 57-jarige leeftijd aan de gevolgen van een aan aids gerelateerde kanker.

Ewan McGregor

Netflix zendt binnenkort de serie Halston uit, die is gemaakt door Ryan Murphy (bekend van Pose, American Horror Story, The Politician, Hollywood, Ratched, The Boys in the Band, The Prom en A Chorus Line – dat er binnenkort aankomt).

Ewan McGregor speelt de titelrol, iets wat aanvankelijk op onbegrip stuitte van ontwerper en bewonderaar van Halston, Tom Ford. Die vond het ‘totaal verkeerd’ om McGregor een homoseksuele modeontwerper te laten spelen, maar kwam in een gesprek met Murphy tot de conclusie dat het wel snor zit.

Cast

Gianfranco Rodriguez is gecast als Victor Hugo, met wie Halston sinds de jaren zeventig af en aan een relatie had. Krysta Rodriguez speelt Liza Minnelli en Rory Culkin (inderdaad, de broer van Kieran en Macauly) is te zien als Joel Schumacher.

Halston is vanaf mei te zien op Netflix, een exacte datum is nog niet bekendgemaakt. Lees hier alvast een interview met Ryan Murphy.

Powered by Labrador CMS