Binnenkijken bij… Liberace en zijn mansion in West Hollywood

Leestijd: < 1 min

Liberace was een flamboyante pianospeler die zijn miljoenen spendeerde aan enorme villa’s met badkamers vol gouden kranen en candelabra’s van kristal. Een van zijn huizen in West Hollywood staat nu te koop. Wat is er nog over van alle bling van weleer? Bekijk hier de foto’s, en een video!

Władziu Valentino Liberace werd in 1919 geboren in West Allis, een plaatsje in Wisconsin. Hij verdiende bakken met geld als pianist in het Riviera te Las Vegas en brak later door met tv-shows waarin zijn vleugel centraal stond. Niets was Liberace te gek: hij kwam op in enorme bontmantels met een meterslange cape, overal spoten fonteinen gekleurd water de lucht in, het kon niet op. Later keerde hij terug naar Vegas, waar hij zo’n 300.000 dollar per week verdiende.

Publiek geheim

Mede vanwege al die glitter en glamour was het een publiek geheim dat Liberace gay was, maar toen een columnist van de Daily Mirror in 1957 suggereerde dat de pianist op mannen viel, klaagde hij de krant aan wegens smaad. In 1982 volgde een rechtszaak waarin Scott Thorson, een ex-vriend van Liberace, 113 miljoen dollar aan alimentatie eiste. Nog steeds bleef hij ontkennen dat hij homoseksueel was.

Zijn laatste optreden gaf Liberace in 1986 in New York. Op 4 februari 1987 overleed hij in zijn winterhuis in Palm Springs, aan de gevolgen van aids. Hij stierf met de gedachte dat zijn fans niet wisten dat hij homo was, en liet meerdere huizen na die helemaal bol stonden van de pracht en praal.

Behind The Candelabra

In 2013 verscheen de biopic Behind The Candelabra, met Michael Douglas als Liberace. De film ging over zijn verhouding met Scott Thorson, hier gespeeld door Matt Damon. Bekijk deze film en je krijgt een aardige indruk van de interieurs waarin Liberace zich het prettigst in voelde.

Een van huizen staat nu te koop. Het gaat om een mansion in West Hollywood, zijn ‘geheime huis’ waarin Liberace zicht terugtrok als alle aandacht hem teveel werd. Vorig jaar stond het huis ook al te koop, voor 2,88 miljoen dollar. In augustus werd het verkocht voor 2,6 miljoen. De vraagprijs is nu een stuk hoger, namelijk3,59 miljoen dollar.

Marlene Dietrich

Het huis bevat 219 vierkante meters, is gebouwd in 1937 en is onderdeel van een wijk die bestaat uit vijftien appartementen en villa’s. Eerdere bewoners waren Olivia de Havilland en Marlene Dietrich.

Het huis bevat drie slaapkamers, drie badkamers en een moderne keuken. Er is een enorm dakterras en je kijkt uit over de skyline van Los Angeles. Aangezien Liberace in 1987 is overleden, zul je weinig van zijn interieurinvloeden herkennen, maar de onderstaande foto’s geven een aardig beeld.

Rondleiding

Ter vergelijking hebben we er een ouder filmpje onder geplaatst waarin Liberace himself een rondleiding geeft door een van huizen, zodat je kunt zien hoe het hier ook ongeveer moet zijn geweest.

Powered by Labrador CMS