Winq ♥︎ Emma’s Hybrid matras

Bewegen voor een goede nachtrust, hoe werkt dat?

Slaapexpert Emma geeft tips

Leestijd: < 1 min

Bewegen is goed voor je, en slapen ook. Sterker nog: Het een heeft invloed op het ander. Regelmatig bewegen zorgt ervoor om als de beste versie van jezelf wakker te worden. Slaapexpert Emma geeft een aantal handige tips voor een goede nachtrust, bijvoorbeeld op het Hybrid matras. Awaken your best, en doe hier je voordeel mee.

Er bestaat een direct verband tussen je inspanningen overdag en je ontspanning in de nacht. Regelmatig bewegen is goed voor je gezondheid, net als een goede nachtrust. Wie meer beweegt, heeft minder last van kwaaltjes en zal merken dat hij beter slaapt.

Lekkerder in je vel

Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat je lichaam endorfinen aanmaakt. Die worden in verband gebracht met allerlei positieve invloeden op jouw lichaam: gevoelens van angst, negatieve stemmingen en depressie krijgen minder kans. Ook zorgen endorfinen ervoor dat je lekkerder in je vel zit.

Endorfinen zorgen er ook voor dat je hersenen actiever worden. Intensief bewegen doe je dus liever niet vlak voor je naar bed gaat. Sommige mensen vinden het fijn om ‘s ochtends te sporten. Vroeger op de dag zijn bepaalde hormoonlevels hoger, zoals bijvoorbeeld van testosteron. Dit leidt dan weer tot een grotere opbouw van spiermassa.

Emma
Emma

Spieren groeien trouwens niet wanneer je je intensief inspant. Dit gebeurt juist wanneer je uitrust. Daarom is goed slapen ook zo belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat een goede slaapkwaliteit bijdraagt aan die opbouw van spiermassa.

Tips voor een goede slaaproutine

Bewegen kan op vele manieren. Ervaar wat je zelf het prettigst vindt: sporten in groepsverband, of juist een hardloopronde in je eentje. Slapen doen we daarop allemaal min of meer hetzelfde: met onze ogen dicht in bed. Daarom zullen de volgende tips zeker bijdragen aan een goede slaaproutine in combinatie met beweging.

-       Creëer een consistent voor-het-slapen-gaan ritueel en hou je hieraan
-       Neem een douche of bad om je spieren te ontspannen
-       Stop een half uur tot een kwartier voor het slapen gaan met tv, computer, telefoon of andere gadgets die lichtgeven
-       Zorg ervoor dat je bed comfortabel ligt en dat je slaapkamer stil, donker en koel is
-       Ben je van de middagdutjes? Beperk deze dan tot 20 – 30 minuten in de vroege middag
-       Kun je na 15 – 20 minuten nog niet slapen? Ga naar een andere kamer. Lees bij een klein lampje tot je moe wordt

Emma
Emma

Het Hybrid matras van Emma

Wat uiteraard het beste helpt, is een goed matras. Het Hybrid matras van Emma is gemaakt van pocketvering én matrasschuim, voor geweldig comfort en verantwoorde ondersteuning. Het Emma Hybrid matras heeft de beste ademende eigenschappen dankzij de Aeroflex pocketvering technologie.

De kern van het matras bestaat uit een laag pocketveren die in vijf zones zijn gerangschikt om jouw lichaam ergonomisch te ondersteunen. Het matras verbetert bovendien de luchtcirculatie en warmteafvoer, waardoor je tot rust komt in een goed slaapklimaat.

Meer weten? Awaken your best en lees hier alles over het Emma Hybrid Matras.

Emma
Emma
Powered by Labrador CMS