Bestel kaarten voor het Queer & Migrant Filmfestival

Leestijd: < 1 min

Het International Queer & Migrant Filmfestival gaat dit jaar van start op 30 maart in Amsterdam. Met een polyamoureuze queer musical in de stijl van Duizend-en-een-nacht, een blik op Black Lives Matter in Chicago en nog veel meer. Bekijk hier het hele programma en bestel tickets.

IQMF festival vindt 30 maart t/m 3 april 2022 plaats in LAB111 en Supernova Cinema in Amsterdam. Dit jaar gaat IQMF bovendien nieuwe samenwerkingen aan met Kaboom Animationfestival & Humans of Film Festival

Bekijk het volledige programma op supernovacinema.nl/iqmf.

Het festival is verplaatst vanwege de lockdown in december en vindt dit jaar plaats met een bescheiden selectie queer films uit ruim 10 verschillende landen. 

Supernova Cinema

IQMF heeft tegenwoordig een vast huis gevonden in Supernova Cinema op de Overtoom 301, de enige arthouse in Amsterdam die door het jaar heen een vast aanbod aan queer en social issue programmering voert.  LAB111 is als vaste partner de tweede locatie. 

Hoogtepunten uit de programmering

Shall I Compare You To A Summers Day?
Mohammad Shawky Hassan, Egypte, Lebanon, Duitsland, 2022
Speelse polyamoreuze queer musical in de stijl van Duizend-en-een-nacht. Winnaar Teddy Award, Internationale premiere. 
Lees de recensie op The New Arab of bekijk de clip
1 en 2 april 

Unapologetic
Ashley O'Shay, VS 2020
Deze docu biedt via de blik van zwarte (queer) activisten Jana en Bella een zeer persoonlijke kijk in de wereld van Black Lives Matter Chicago. In samenwerking met Humans of Film Festival Amsterdam.
Bekijk de trailer
30 maart en 1 april

Queen of Lapa
Theodore Collatos, Brazilie 2019 
Intiem portret van transgender vrouw Luana, ook bekend als de 'Queen of Lapa' die sinds haar negende als sekswerker de straten van Rio de Janeiro bewandelt. In samenwerking met Humans of Film Festival Amsterdam. 
Bekijk de trailer
31 maart en 3 april

Being queer together: animated shorts 
Kleurrijke, korte geanimeerde films uit Canada, Brazilie, de VS en Zuid Korea. In samenwerking met Kaboom Animation Festival
Meer info
2 april 

Queer Landing 
Jaarlijks terugkerende showcase gecureerd door Mini Maxwell
2 april 

My house is your house 
Dance workshop door Kim Tawjoeram
3 april 

Powered by Labrador CMS