Eurovisie Songfestival

België verliest van zingende kip

Leestijd: < 1 min

Het is onze zuiderburen niet gelukt de finale van het Songfestival te halen. De Vlaamse zangeres Sennek heeft met het nummer ‘A Matter of Time’ te weinig punten binnengesleept om haar land te vertegenwoordigen. 

Sennek (artiestennaam van de in Leuven geboren Laura Groeseneken) stond er goed voor in de peilingen. Maar het mocht niet baten: voor het eerst in vier jaar tijd haalt België de finale niet.

In het Vlaamse dagblad Het Laatste Nieuws constateert een journalist dat haar act correct was, dat ze aardig zong, maar dat ze niet opviel. Na 'het Tsjechische schooljongetje' en andere acts was men haar allang weer vergeten.

Op zijn Instagram-account heeft Waylon gereageerd op het verlies van Sennek. Hij vindt dat zij het verlies

Wie wel doorgaat naar de finale is Israël, een andere publieksfavoriet. Wij interviewden zangeres Netta eerder over haar act, waarin ze een zingende kip nadoet. In het interview vertelt ze dat dat niet zomaar een grapje is, het staat daadwerkelijk ergens voor.

Naast Israël zijn de andere finalisten Cyprus, Estland, Tsjechië, Oostenrijk, Litouwen, Bulgarije, Albanië, Finland en Ierland.

Coverbeeld EBU / Andres Putting

Powered by Labrador CMS