Bekijk deze prachtige drag-remake van Madonna’s ‘Vogue’-video

Strike a pose!

Leestijd: < 1 min

De Queen of Pop was gisteren jarig en ter gelegenheid daarvan heeft dragqueen Manila Luzon haar eigen versie van ‘Vogue’ op YouTube gezet. Het is een kopie van Madonna’s origineel en ontzettend knap nagemaakt. Hier de beelden!

Manila Luzon deed mee aan het derde seizoen van RuPaul’s Drag Race en met het eerste en vierde All Stars-seizoen. Achter Manila gaat Karl Philip Michael Westerberg schuil, die een Filipijnse moeder heeft (vandaar de naam Manila Luzon: de voornaam is vernoemd naar de hoofdstad en de achternaam naar het grootste eiland).

Originele choreografie

Manila bracht door de jaren heen een aantal singles uit met titels als ‘Hot Couture’, ‘Go Fish’ en ‘Barbra, Can You Hear Me’. Voor NYC Pride 2021 maakte ze haar eigen versie van Madonna’s ‘Vogue’-video, die sinds gisteren online staat. Hierin zingt ze niet zelf, maar playbackt ze de vocalen van de Queen of Pop.

Voor de video hield Manila grotendeels de originele choreografie aan van Jose Gutierez Xtravaganza en Luis Camacho, twee dansers die destijds met Madonna op tournee waren. Eric Ninja bedacht nog een aanvullende choreografie. De dansers die in de video te zien zijn: Cali Balmain, Calypso Jete, Eric Ninja, Jamie Ninja en Karma Oricci.

Luxe uitstraling

Het resultaat is een fraaie remake met slimme low-budget oplossingen zodat de video uiteindelijk dezelfde luxe uitstraling heeft gekregen als Madonna’s origineel. De schoonheid zit bovendien in de details: speciaal voor deze video tekende Manila een spleetje tussen haar tanden...

Strike a pose!

Powered by Labrador CMS