Bekijk de trailer van Wham!, de nieuwe Netflix-docu over dit jarentachtigduo

Leestijd: < 1 min

George Michael en Andrew Ridgeley waren nog tieners toen ze doorbraken met Wham!, het duo dat megahits scoorde met ‘Club Tropicana’, ‘Wake Me Up Before You Go-Go’ en ‘Last Christmas’. Op 5 juli verschijnt een nieuwe docu op Netflix, met nooit eerder vertoonde beelden. Bekijk hier alvast de trailer.

Wham! Zo heet de nieuwe documentaire over de opkomst van het jarentachtigduo dat bestond uit alleskunner George Michael en Andrew Ridgeley, waarvan menigeen zich afvroeg wat die eigenlijk deed in de band, behalve heel veel feesten.

Grapje

In de eerste helft van de jaren tachtig scoorde Wham! wereldhits met ‘Wake Me Up Before You Go-Go’, ‘I’m Your Man’, ‘Last Christmas’ dat ieder jaar opnieuw terugkeert in de hitlijsten en ‘Club Tropicana’, waarover we altijd hetzelfde (van Twitter gejatte) grapje maken:

“Lub Tropicana, drinks are free
Fun and sunshine, there's enough for everyone
All that's missing is the C”

Hysterische toestanden

Afijn, het duurde niet lang voordat George solo ging: al tijdens Wham! scoorde hij hits met Careless Whisper en ‘A Different Corner’, waarna hij uitgroeide tot een wereldster.

Wham! gaat over de reis die George Michael en Andrew Ridgeley samen maakten, van het moment dat ze elkaar leerden kennen op school tot het moment dat ze internationale popsterren waren. Als een van de eerste popacts traden ze op in China, te zien is hoe overal ter wereld tijdens concerten hysterische toestanden uitbraken.

Gay icoon

Het was niet allemaal geweldig wat er gebeurde: achter de schermen heerste veel eenzaamheid, zeker bij George die geen openheid durfde, mocht of kon geven over zijn homoseksualiteit. In de documentaire wordt dan ook uitgebreid stilgestaan dat hij later uitgroeide tot een van ’s werelds bekendste gay iconen.

Wham! is gemaakt door Chris Smith, die eerder de documentaire maakte over het grandioos mislukte popfestival, Fyre: The Greatest Party That Never Happened.

Trailer

Wham! gaat op 5 julli in première op Netflix. Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS