Videoland - Patty

Bekijk de trailer van Patty, de Videoland-serie over Patty Brard

Zondag 18 februari gaat de serie in première

Leestijd: 2 min

Van haar eerste muzikale strapatsen met Luv’, haar huwelijken met Ron Brandsteder en Carlo Nasi, haar faillissement, haar leven voor de tv-camera’s van SBS6 en de relatie met dochter Priscilla: alles komt voorbij in Patty, de nieuwe Videoland-serie over Patty Brard die op zondag 18 februari in première gaat. Bekijk hier de trailer!

Zondag 18 februari is het zover: dan gaat de vijfdelige nieuwe dramaserie Patty in première. De serie is een idee van Will Koopman, bekend van series als Gooische Vrouwen, Divorce, Familie Kruys en Oogappels.

fenomeen

Patty Brard is een fenomeen dat al jaren in de schijnwerpers staat. Haar carrière begon in de jaren zeventig met de meidengroep Luv’, waarna ze zich ontpopte tot solozangeres en presentatrice. Ze trouwde met Ron Brandsteder, vervolgens met Carlo Nasi waarna een internationaal showbizleven volgde. Ze kregen samen een dochter, maar het huwelijk liep op de klippen en niet lang daarna volgde een persoonlijk faillissement voor Patty Brard.

Ze krabbelde weer op en introduceerde als een van de eerste Nederlandse sterren een reallifesoap rond haar leven. Daarna raakte ze lange tijd gebrouilleerd met haar dochter Priscilla, en bouwde tegelijkertijd een carrière op als tv-presentatrice bij SBS6. Inmiddels staat ze weer op goede voet met haar dochter en ook de band met haar ouders is hersteld, zo was te lezen in de biografie De negen levens van Patty Brard, een boek van Michel van Egmond en Antoinette Scheulderman dat uitkwam in 2020.

cast

Holly Mae Brood en Eva van de Wijdeven spelen beiden de rol van Patty. De meiden van de groep Luv' worden gespeeld door Julia Lammerts (José) en Teunie de Brouwer (Marga) en Dook van Dijck neemt de rol van Gerard Joling, de presentator van Sterren Springen, op zich. Patty's ex-mannen worden vertolkt door Chris Peters als Patty's eerste man Ron, Lorenzo de Moor als haar Italiaanse ex-man Carlo en Jim Bakkum in de rol van haar derde ex: René. Teun Luijkx is zakenman Eric die een belangrijke rol speelt bij haar faillissement.

Reinout Scholten van Aschat is Luv' producer Hans en Mattijn Hartemink speelt Patty's huidige man Antoine. Nadja Hüpscher en Bo Tarenskeen zijn de ouders van Patty en Astrid van Eck is haar oudere zus Shirley. Zoé van Weert speelt de jonge Shirley en Delila Goudriaan is te zien als dertienjarige versie van haar zus. Patty's jonge dochter Priscilla wordt door Dewi Welschen gespeeld en Emma Buysse vertolkt de oudere Priscilla. Vesper Wormer is de jonge Patty die met haar ouders in Nederland aankomt.

vallen en opstaan

De Videoland Original serie Patty is een productie van Blooming Media, geregisseerd door Reinier Smit en Will Koopman. Die laatste vertelt over de serie: “Patty gaat over vallen en opstaan. Ik wilde deze serie heel graag maken omdat deze vrouw een paar keer behoorlijk is gevallen, maar ook altijd weer is opgeklommen en zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Daar heb ik een enorme bewondering voor.” 

Patty is vanaf zondag 18 februari om 17.00 uur te bingen bij Videoland en de Videoland tv-première van de eerste aflevering van Patty is op 18 februari om 22.20 uur te zien bij RTL 4.

 

 

Powered by Labrador CMS