Bekijk de trailer van Nimona, een queer animatiefilm op Netflix

Leestijd: < 1 min

Nimona is de naam van een superheld die de hoofdrol speelt in een nieuwe lhbtq animatiefilm op Netflix. Bekijk hier de trailer van wat op het eerste gezicht begint als een standaard prinsessensprookje, maar al snel verandert in een actiefilm.

Ballister Boldheart is een ridder in een futuristisch koninkrijk. Wanneer hij wordt beschuldigd van een misdaad die hij niet heeft begaan, moet hij zijn onschuld bewijzen. De enige die hem daarbij kan helpen is Nimona, een ondeugende tiener met een voorliefde voor chaos – die toevallig ook nog een wezen is dat van vorm (en in dieren) kan veranderen. En laat Ballister nu nét zijn getraind om dergelijke wezens te vernietigen.

helden, schurken, monsters

Terwijl het hele koninkrijk eropuit is om hem te pakken te krijgen, is Nimona de beste (en technisch gezien de enige) sidekick waarop Ballister kan hopen. Terwijl de scheidslijn tussen helden, schurken en monsters begint te vervagen, gaan ze samen op pad om ernstige schade aan te richten: voor Ballister om zijn naam te zuiveren, voor Nimona om… gewoon ernstige schade aan te richten.

Dat is de synopsis van Nimona, een animatiefilm die is gebaseerd op een graphic novel van ND Stevenson. De film is geregisseerd door Nick Bruno en Troy Quane, de stem van Nimona is van Chloë Grace Moretz en die van Ballister is ingesproken door Riz Ahmed. De film bevat een keur aan queer personages en ook een ‘same-sex kiss’.

Trailer

Bekijk hieronder de eerste beelden van Nimona. De film gaat op 30 juni in première op Netflix.

Powered by Labrador CMS