Very Vintage

Bekijk de trailer van Nan, The Movie

"What a f*cking liberty!"

Leestijd: < 1 min

Nan is terug! Het vuilbekkende typetje van Catherine Tate is te zien in haar eigen film en beleeft de gekste avonturen met haar kleinzoon Jamie. Wie was Nan ook alweer? Bekijk hier de trailer en een aantal geweldige fragmenten. “What a f*cking liberty!”

In oktober 2020 wijdden we al eens een aflevering van onze YouTube-rubriek Very Vintage aan Nan, met leuke fragmenten. Die zie je hieronder nog een keer, gevolgd door de trailer. Maar eerst: wie was Nan ook alweer?

Cockney accent

Zeg je Joanie Taylor, dan weet niemand over wie je het hebt. Maar noem je haar ‘Nan’, dan rollen liefhebbers van Britse humor spontaan van de bank van het lachen. Nan was een typetje van Catherine Tate, dat al tierend op haar bank van zich afschreeuwde met een zwaar cockney accent. 

Nan verscheen wekelijks in de Catherine Tate Show van 2004 tot 2007, gevolgd door een kerstspecial in 2009 (Nan’s Christmas Carol) en een aantal specials onder de naam Catherine Tate’s Nan.

Bejaardenflat met bloemetjesfauteuil

In de oerversie van de sketch kwam kleinzoon Jamie op bezoek bij Nan, die in een volgepropte bejaardenflat woonde en vanuit haar bloemetjesfauteuil de verschrikkelijkste dingen riep.

Als ze het ergens niet mee eens was, riep ze vanuit de grond van haar hart: “What a load of old shit!” Ook is ze in eerste instantie vaak aardig tegen mensen, maar dan breekt Nan door haar façade en schreeuwt ze: “What a fucking liberty!”

Fans van Catherine Tate wachtten met smart op de voor 2020 aangekondigde speelfilm over Nan, die helaas was uitgesteld vanwege de coronacrisis. Maar nu is die er eindelijk. In oktober 2020 wijdden we al eens een aflevering van onze YouTube-rubriek Very Vintage aan Nan. 

Vloekende zus

Nu is die film er alsnog. Jamie is ook weer te zien, die wordt gespeeld door Matthew Horne. Jamie moest de grillen van zijn oma keer op keer over zich heen laten komen, hoe aardig hij ook bleef… Dat Nan hem keer op keer vroeg waarom hij zijn vriend nooit meenam bijvoorbeeld. "Maar oma, ik bén helemaal niet gay!' 'Jawel, dat ben je wél!'

Of bijvoorbeeld in het eerste fragment hieronder, waarin zijn zus een baby'tje heeft gekregen, die volgens Nan 'ugly' en 'hairy' is, op een Freggel lijkt, een 'wonky eye' heeft en eruit ziet als 'een dikke harige elf die naar je ligt te gluren'. 

Backpacking

Of in fragment nummer vier waarin Nan denkt dat Jamie een vriend heeft. "Daar ben ik mee wezen backpacken." Waarop Nan zegt: "Dat hoeft niemand te weten!" 

Powered by Labrador CMS