Joker: Folie à Deux

Bekijk de trailer van Joker: Folie à Deux, met Lady Gaga als zingende Harley Quinn

Op 4 oktober is het zover

Leestijd: 1 min

Op 4 oktober is het zover: dan verschijnt het langverwachte vervolg op Joker, de bloedstollende psychologische thriller met Joaquin Phoenix in een van zijn beste rollen ooit. Dat vervolg heet Joker: Folie à Deux en naast Phoenix is Lady Gaga te zien als Harley Quinn. Dat belooft wat! Bekijk hier de trailer.

Joaquin Phoenix werd met prijzen overladen voor zijn rol in de bloedstollende psychologische thriller Joker uit 2019. Vijf jaar later is er een vervolg, waarin hij opnieuw in de huid kruipt van de iconische DC-schurk. In Joker: Folie à Deux staat hij wederom zijn mannetje, maar heeft nu een vrouw aan zijn zij: Lady Gaga speelt zijn love interest Harley Quinn.

musical met vijftien tracks

De film staat gepland voor release op 4 oktober 2024. In de film zijn ze zingend te zien, wat betekent dat Lady Gaga vijf jaar na A Star is Born terugkeert naar het musicalgenre. Ze won toen een Oscar in de categorie Beste Originele Song, voor ‘Shallow’, het duet met haar tegenspeler Bradley Cooper.

Joker: Folie à Deux is geregisseerd door Todd Philips, die samen met Scott Silver het scenario schreef. Het is bevestigd dat de film een musical is en dat er ongeveer vijftien muzieknummers te horen zijn in de film, waaronder covers van klassiekers en enkele originele tracks. Het kan dus zomaar zijn dat Gaga straks weer een beeld mag komen ophalen tijdens het awards-seizoen.

hans teeuwen

De trailer belooft al veel goeds. In een kleine 2,5 minuut is Lady Gaga te zien als Dr. Harleen Quinzel, een psychiater die verliefd wordt op The Joker en zich aan zijn zijde voegt als Harley Quinn. Er wordt volop gezongen en gedanst in de trailer, maar we zien ook hoe The Joker maniakaal lachend wordt afgevoerd. Bij het zien van Joaquin Phoenix als The Joker krijgen we zelfs een beetje Hans Teeuwen-vibes, wellicht een interessante gedachte voor een Nederlandstalige remake?

 Afijn, eerst het origineel maar eens afwachten. Bekijk hier de trailer!

Powered by Labrador CMS