Bekijk de trailer van El Houb, over Karim die uit de kast komt

Hoe bespreek je de olifant in de kamer?

Leestijd: < 1 min

Als Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer in een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? Daarover gaat de film El Houb, die op 10 oktober in première gaat. Hier de trailer!

Als Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer in een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat?

Moeilijke dagen, mooie herinneringen

Zeker met een bemoeizuchtige buurman die altijd op het verkeerde moment als een nieuwsgierige bij om het huis zoemt. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op.

Karim beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de oorverdovende stilte te doorbreken. Maar kan hij van zijn familie acceptatie verwachten, als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen?

Tragikomisch beeld

Daarover gaat de film El Houb (de liefde), het zowel aangrijpende als geestige regiedebuut van Shariff Nasr waarin hij een tragikomisch beeld van een Arabische familie schetst. El Houb gaat op maandag 10 oktober feestelijk in première in Eye Amsterdam en is vanaf 13 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

In het speelfilmdebuut van Shariff Nasr (regie en co-scenarist) vertolkt Fahd Larhzaoui (Papadag, Moordvrouw) op indrukwekkende wijze de hoofdrol van de Marokkaans-Nederlandse Karim.

Cast

De internationaal geprezen acteurs Lubna Azabal (Incendies, Adam, Paradise Now) en Slimane Dazi (Un Prophète) spelen de ouders van Karim. Naast Fahd Larhzaoui, Lubna Azabal en Slimane Dazi spelen Nederlandse acteurs Emmanuel Ohene Boafo (winnaar van Louis d’or 2021) (Herman vermoordt mensen, White Berry) en Nasrdin Dchar (Rabat, Mocro Maffia) belangrijke rollen. 

Regisseur Shariff Nasr schreef het scenario samen met Philip Delmaar (Zenith, Keizersvrouwen, Zuidas).

Bekijk hier de trailer van El Houb.

Powered by Labrador CMS