Disco Boy

Bekijk de trailer van Disco Boy, over een ontmoeting tussen een soldaat in het vreemdelingenlegioen en een kidnapper

Leestijd: 1 min

Bij een film met een titel als Disco Boy verwacht je wellicht iets vrolijks uit de jaren zeventig. Maar dit is andere koek: te zien is hoe een vluchteling uit Wit-Rusland (Belarus) zich in Parijs bij het Franse vreemdelingenlegioen voegt, wordt uitgezonden naar Nigeria, waarna er iets moois ontstaat. Bekijk hier de trailer.

Disco Boy is een Franstalige film van de opkomende Italiaanse filmmaker Giacomo Abbruzzese. Franz Rogowski, de Duitse acteur die je hebt kunnen zien in het queer drama Passages, speelt Aleksei, een jonge vluchteling uit Wit-Rusland, die zich in Parijs aanmeldt bij het Franse vreemdelingenlegioen om op die manier toegang te krijgen tot het land.

twee levens kruisen elkaar

Ondertussen vecht Jomo (een rol van Morr Ndiaye) in een klein dorpje in de Niger-delta tegen grote oliebedrijven die het land waar hij opleeft in een ravage hebben veranderd. Op een dag weten Jomo en zijn bewapende militie een groep Fransen kidnapt, waarna een interventie volgt door een bataljon van het Franse vreemdelingenlegioen – dat wordt aangevoerd door Aleksei.

Hier kruisen de levens van Aleksei en Jomo elkaar. In Disco Boy is te zien hoe hun levensverhalen met elkaar vervlochten raken. De film is een karakterstudie waarin Jomo fantaseert over hoe het zou zijn om aan de ‘andere kant’ te staan, namelijk in een nachtclubin Europa. En Aleksei gaat na zijn avontuur in Afrika op zoek naar zijn ziel, waarbij hij heden en verleden combineert op zijn reis.

kijken of kopen 

Dat is het verhaal van Disco Boy. De film is te zien in bioscopen in Frankrijk, en hopelijk binnenkort ook in Nederland. De film is te bestellen via Amazon, alwaar hij wordt bezorgd vanaf 20 maart. Bekijk hier de trailer.

Powered by Labrador CMS