Bekijk de online expositie ‘Through the Window’, met Turkse en Nederlandse queer kunstenaars

Luister op 1 september naar drie kunstenaars

Leestijd: < 1 min

Tien queer kunstenaars uit Nederland en tien uit Turkije zijn samen te  zien in de online expositie Through the Window. Hierin reflecteren ze op de coronatijd en het verlangen binnenshuis. Op 1 september gaan de makers en activisten bovendien in gesprek, dat via Zoom is te volgen. Ben jij er bij?

Through the Window is een initiatief van Simon(e) van Saarloos, DJ/performer Kübra Uzun en fotograaf Ömer Tevfik Erten. Het is een queer solidariteitsproject voor kunstenaars en performers in het nachtleven uit zowel Nederland als Turkije.

Op 1 september gaat een online expositie van start met tien kunstenaars in Nederland en tien in Turkije. Veel van de gekozen kunstenaars worden door Nederland en Turkije vaak gezien als 'niet-Nederlands' of 'niet-Turks' vanwege hun vluchtelingenstatus of bijvoorbeeld een migratie-achtergrond. In alle gevallen gaat het om makers die een deel van hun inkomen zijn verloren door covid-19, bijvoorbeeld omdat het nachtleven stil ligt. In de expositie reflecteren de queer makers op verlangen binnenshuis, als er al een huis was om in te verblijven. 

Online gesprek
Eind juli nodigde de organisatie vier sprekers uit voor een online, publiek gesprek. Het gesprek met Sehaq en COC organisator Maha Youssef, drag performer en researcher Lilith HB, BIJ1 raadslid So Roustayar en criticus en schrijver Kultigin Kagan Akbulut is hier terug te luisteren: 

Op 1 september vindt opnieuw een gesprek plaats dat door iedereen online is te volgen. Deze keer zijn de sprekers muzikant, zanger en bandleider Shishani Vranckx die in Namibië doorbrak met haar song ‘Minority’, filmmaker en organisator van Pink Life QueerFest in Ankara, Esra Ozban en Sanne Pols, die oprichter is van LgbTour_Amsterdam en rondleidingen verzorgt door Amsterdam.

Meer informatie over Through the Glass vind je hier.

Wil je het gesprek tussen Shishani Vranckx, Esra Ozban en Sanne Pols bijwonen? Dat kan op dinsdag 1 september van 20:45 – 22:00 uur via deze zoom-link.

Powered by Labrador CMS